byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Ramoro Pinot Grigio 2023, Abruzzo (Orangevin) BIO

Et sublimt glas biodynamisk rosévin fra én af Midtitaliens bedste biodynamiske producenter. Flot kobberrød farve der kommer fra skindet på Pinot Grigio-druerne, som vinen er lavet på. Vinen besidder en imponerende dybde og kompleksitet. Oplagt til mad, hvor vinens krydrede eftersmag vil matche lyst kød, og fisk.


Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet ”orangevine” på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de knuste druer som regel presses, inden mosten gæres for en almindelig hvidvin, lader man skallerne og kernerne være med i gæringen for en ”orangevin”.


Den ofte lidt længere maceration giver bl.a. større farveekstrakt fra skallerne, som kan være en smule farvede eller prikkede, og giver dermed et orange skær til vinen. Farveskalaen kan variere fra lys-orange til rød- eller brun-orange. Kontakten med de faste dele fra druerne giver også større fylde, tanninindhold og nogle smagsnuancer, som minder ofte om rødvine. Gastronomisk giver det andre kombinationsmuligheder.


Ramoro er vinificeret som naturvin og orangevin. Den er sammensat af 85% Pinot Grigio og 15% andre lokale druesorter, som hentes i biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. Efter en skånsom masning af druerne foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke, med skindet og udelukkende med druernes egne gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder. Efter aftapning modner vinen i yderligere 2 måneder, før den frigives.


Ramoro Pinot Grigio har en flot kobberrød farve (klassisk for orangevine), som skyldes det lange ophold med Pinot Grigios rødprikkede skind. Duften er meget aromatisk og intens med nuancer af vilde blomster, gule blommer, mirabeller og en smule fersken. Fede, æteriske toner fremkommer til sidst. I smagen finder man en god harmoni mellem friskheden og frugtsødmen, og en blanding af eksotiske frugttoner og nuancer af krydderurter. Den slutter tør og en smule krydret. Velegnet til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.

Et sublimt glas biodynamisk rosévin fra én af Midtitaliens bedste biodynamiske producenter. Flot kobberrød farve der kommer fra skindet på Pinot Grigio-druerne, som vinen er lavet på. Vinen besidder en imponerende dybde og kompleksitet. Oplagt til mad, hvor vinens krydrede eftersmag vil matche lyst kød, og fisk.


Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet ”orangevine” på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de knuste druer som regel presses, inden mosten gæres for en almindelig hvidvin, lader man skallerne og kernerne være med i gæringen for en ”orangevin”.


Den ofte lidt længere maceration giver bl.a. større farveekstrakt fra skallerne, som kan være en smule farvede eller prikkede, og giver dermed et orange skær til vinen. Farveskalaen kan variere fra lys-orange til rød- eller brun-orange. Kontakten med de faste dele fra druerne giver også større fylde, tanninindhold og nogle smagsnuancer, som minder ofte om rødvine. Gastronomisk giver det andre kombinationsmuligheder.


Ramoro er vinificeret som naturvin og orangevin. Den er sammensat af 85% Pinot Grigio og 15% andre lokale druesorter, som hentes i biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. Efter en skånsom masning af druerne foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke, med skindet og udelukkende med druernes egne gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder. Efter aftapning modner vinen i yderligere 2 måneder, før den frigives.


Ramoro Pinot Grigio har en flot kobberrød farve (klassisk for orangevine), som skyldes det lange ophold med Pinot Grigios rødprikkede skind. Duften er meget aromatisk og intens med nuancer af vilde blomster, gule blommer, mirabeller og en smule fersken. Fede, æteriske toner fremkommer til sidst. I smagen finder man en god harmoni mellem friskheden og frugtsødmen, og en blanding af eksotiske frugttoner og nuancer af krydderurter. Den slutter tør og en smule krydret. Velegnet til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.

DKK  149,00
Fra DKK  99,00
Spar DKK  50,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  149,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  99,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Et sublimt glas biodynamisk rosévin fra én af Midtitaliens bedste biodynamiske producenter. Flot kobberrød farve der kommer fra skindet på Pinot Grigio-druerne, som vinen er lavet på. Vinen besidder en imponerende dybde og kompleksitet. Oplagt til mad, hvor vinens krydrede eftersmag vil matche lyst kød, og fisk.


Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet ”orangevine” på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de knuste druer som regel presses, inden mosten gæres for en almindelig hvidvin, lader man skallerne og kernerne være med i gæringen for en ”orangevin”.


Den ofte lidt længere maceration giver bl.a. større farveekstrakt fra skallerne, som kan være en smule farvede eller prikkede, og giver dermed et orange skær til vinen. Farveskalaen kan variere fra lys-orange til rød- eller brun-orange. Kontakten med de faste dele fra druerne giver også større fylde, tanninindhold og nogle smagsnuancer, som minder ofte om rødvine. Gastronomisk giver det andre kombinationsmuligheder.


Ramoro er vinificeret som naturvin og orangevin. Den er sammensat af 85% Pinot Grigio og 15% andre lokale druesorter, som hentes i biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. Efter en skånsom masning af druerne foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke, med skindet og udelukkende med druernes egne gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder. Efter aftapning modner vinen i yderligere 2 måneder, før den frigives.


Ramoro Pinot Grigio har en flot kobberrød farve (klassisk for orangevine), som skyldes det lange ophold med Pinot Grigios rødprikkede skind. Duften er meget aromatisk og intens med nuancer af vilde blomster, gule blommer, mirabeller og en smule fersken. Fede, æteriske toner fremkommer til sidst. I smagen finder man en god harmoni mellem friskheden og frugtsødmen, og en blanding af eksotiske frugttoner og nuancer af krydderurter. Den slutter tør og en smule krydret. Velegnet til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.

Alkohol 13,50%
Type Rosevin
Land Italien
Årgang 2023
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Grigio
Vin til mad Fisk, Skaldyr
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ