byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Capitana 2019 Adega Damm Amandi, Ribeira Sacra

Ren Mencia fra gamle vinstokke i plottet Capitana, der ligger i toppen af Cazogas-skråningen og har et relativt varmt mesoklima. Gæret naturligt - modnet et lille års tid på brugte fade.


Sorte kirsebær, tranebær, nellike og salvie i duften. Frisk - høj syre, mineralsk, kølig i frugten - pikant bitterhed. Flot vin. Til kraftige kødretter - gerne grill.


Cardia Capitana 2019
"...Endnu mere medicinsk, krydret med tørret appelsinskal, det er ren chinato eller Frederiksdals vermouth, hvor stevnsbæreliksir krydres med obligate krydderrødder. Stram, syrefokuseret, bitter og kininpræget på den gode måde. Du skal IKKE servere det for din zinfandeldrikkende onkel eller din rosé-pimpende moster. Det her er vin for kendere og folk, der gerne vil have modstand i munden. Ikke samme friskhed som Seoana eller samme intensitet som Pombeiras..."  91 Point - Rene Langdahl


Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.


Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.


Martin er en af de største eksperter på Spansk vin i Danmark og efter at have smagt det meste vin, der laves i Amandi - bl.a. også ældre årgange - var han ikke i tvivl om det store kvalitetspotentiale i området. Han købte nogle velbeliggende marker med gamle vinstokke samt en gammel Cantina i Amandi, der blev restaureret, og laver nu vin i Riberia Sacra med 2019 som første kommercielle årgang.


Vinene er gæret naturligt, de er ikke filtrerede og kun meget let svovlede. De modner typisk et lille års tid på gamle fade fra Pierre Yves Colin-Morey og Denis Bachelet

Ren Mencia fra gamle vinstokke i plottet Capitana, der ligger i toppen af Cazogas-skråningen og har et relativt varmt mesoklima. Gæret naturligt - modnet et lille års tid på brugte fade.


Sorte kirsebær, tranebær, nellike og salvie i duften. Frisk - høj syre, mineralsk, kølig i frugten - pikant bitterhed. Flot vin. Til kraftige kødretter - gerne grill.


Cardia Capitana 2019
"...Endnu mere medicinsk, krydret med tørret appelsinskal, det er ren chinato eller Frederiksdals vermouth, hvor stevnsbæreliksir krydres med obligate krydderrødder. Stram, syrefokuseret, bitter og kininpræget på den gode måde. Du skal IKKE servere det for din zinfandeldrikkende onkel eller din rosé-pimpende moster. Det her er vin for kendere og folk, der gerne vil have modstand i munden. Ikke samme friskhed som Seoana eller samme intensitet som Pombeiras..."  91 Point - Rene Langdahl


Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.


Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.


Martin er en af de største eksperter på Spansk vin i Danmark og efter at have smagt det meste vin, der laves i Amandi - bl.a. også ældre årgange - var han ikke i tvivl om det store kvalitetspotentiale i området. Han købte nogle velbeliggende marker med gamle vinstokke samt en gammel Cantina i Amandi, der blev restaureret, og laver nu vin i Riberia Sacra med 2019 som første kommercielle årgang.


Vinene er gæret naturligt, de er ikke filtrerede og kun meget let svovlede. De modner typisk et lille års tid på gamle fade fra Pierre Yves Colin-Morey og Denis Bachelet

DKK  279,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Ren Mencia fra gamle vinstokke i plottet Capitana, der ligger i toppen af Cazogas-skråningen og har et relativt varmt mesoklima. Gæret naturligt - modnet et lille års tid på brugte fade.


Sorte kirsebær, tranebær, nellike og salvie i duften. Frisk - høj syre, mineralsk, kølig i frugten - pikant bitterhed. Flot vin. Til kraftige kødretter - gerne grill.


Cardia Capitana 2019
"...Endnu mere medicinsk, krydret med tørret appelsinskal, det er ren chinato eller Frederiksdals vermouth, hvor stevnsbæreliksir krydres med obligate krydderrødder. Stram, syrefokuseret, bitter og kininpræget på den gode måde. Du skal IKKE servere det for din zinfandeldrikkende onkel eller din rosé-pimpende moster. Det her er vin for kendere og folk, der gerne vil have modstand i munden. Ikke samme friskhed som Seoana eller samme intensitet som Pombeiras..."  91 Point - Rene Langdahl


Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.


Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.


Martin er en af de største eksperter på Spansk vin i Danmark og efter at have smagt det meste vin, der laves i Amandi - bl.a. også ældre årgange - var han ikke i tvivl om det store kvalitetspotentiale i området. Han købte nogle velbeliggende marker med gamle vinstokke samt en gammel Cantina i Amandi, der blev restaureret, og laver nu vin i Riberia Sacra med 2019 som første kommercielle årgang.


Vinene er gæret naturligt, de er ikke filtrerede og kun meget let svovlede. De modner typisk et lille års tid på gamle fade fra Pierre Yves Colin-Morey og Denis Bachelet

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Land Spanien
Område Ribeira Sacra
Underområde Amandi
Årgang 2019
Størrelse 75 cl
Druetype Mencia
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Svinekød, Tapas
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ