byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Aloxe-Corton 1er Cru 2017 Fournières, Domaine Lupé-Cholet

Lupé-Cholet ejer en lille parcel (0,3785 ha.) på 1. Cru-marken Fournières i den nordlige del af Aloxe-Corton, og har derfor fuld kontrol over vinen fra dyrkning til aftapning. Vinmarken vender perfekt mod øst/sydøst, på en ret stejl skråning med en undergrund af brun kalk- og lerjord, oven på lag af aflejringssten og hård klippe. Alt dette giver god modning og kompleksitet, men også god elegance i vinene.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk i forhold til Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, en delvis afstilkning og en lang gæring i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen bliver vinen overført til de underliggende kældre uden pumpning, og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning på 228 l. fade (20-40% nye) egetræ fra Allier, Nevers og Vosges en sammensætning, som tilfører yderligere kompleksitet. Efter en naturlig bundfældelse, er vinen aftappet uden klarering og filtrering for at bevare kompleksiteten og karakteren.

Det er en meget kompleks vin med et godt gemmepotentiale men samtidig med en meget charmerende og frugtrig karakter. I duften finder man delikate nuancer af friskplukkede jordbær og kirsebær samt milde krydderier og en smule tobak. I smagen er det blødheden og finessen, som dominerer, noget som ikke altid er klassisk for Aloxe-Corton, der ofte hører til de lidt tungere Bourgogner. Eftersmagen er utroligt betagende, selv om man fornemmer en god portion tannin, som vil sikre en god udvikling. Serveres til vildtretter (gerne fuglevildt) eller rødt kød og til hvid- eller rødskimmeloste.

Lupé-Cholet ejer en lille parcel (0,3785 ha.) på 1. Cru-marken Fournières i den nordlige del af Aloxe-Corton, og har derfor fuld kontrol over vinen fra dyrkning til aftapning. Vinmarken vender perfekt mod øst/sydøst, på en ret stejl skråning med en undergrund af brun kalk- og lerjord, oven på lag af aflejringssten og hård klippe. Alt dette giver god modning og kompleksitet, men også god elegance i vinene.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk i forhold til Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, en delvis afstilkning og en lang gæring i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen bliver vinen overført til de underliggende kældre uden pumpning, og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning på 228 l. fade (20-40% nye) egetræ fra Allier, Nevers og Vosges en sammensætning, som tilfører yderligere kompleksitet. Efter en naturlig bundfældelse, er vinen aftappet uden klarering og filtrering for at bevare kompleksiteten og karakteren.

Det er en meget kompleks vin med et godt gemmepotentiale men samtidig med en meget charmerende og frugtrig karakter. I duften finder man delikate nuancer af friskplukkede jordbær og kirsebær samt milde krydderier og en smule tobak. I smagen er det blødheden og finessen, som dominerer, noget som ikke altid er klassisk for Aloxe-Corton, der ofte hører til de lidt tungere Bourgogner. Eftersmagen er utroligt betagende, selv om man fornemmer en god portion tannin, som vil sikre en god udvikling. Serveres til vildtretter (gerne fuglevildt) eller rødt kød og til hvid- eller rødskimmeloste.

DKK  559,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Lupé-Cholet ejer en lille parcel (0,3785 ha.) på 1. Cru-marken Fournières i den nordlige del af Aloxe-Corton, og har derfor fuld kontrol over vinen fra dyrkning til aftapning. Vinmarken vender perfekt mod øst/sydøst, på en ret stejl skråning med en undergrund af brun kalk- og lerjord, oven på lag af aflejringssten og hård klippe. Alt dette giver god modning og kompleksitet, men også god elegance i vinene.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk i forhold til Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, en delvis afstilkning og en lang gæring i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen bliver vinen overført til de underliggende kældre uden pumpning, og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning på 228 l. fade (20-40% nye) egetræ fra Allier, Nevers og Vosges en sammensætning, som tilfører yderligere kompleksitet. Efter en naturlig bundfældelse, er vinen aftappet uden klarering og filtrering for at bevare kompleksiteten og karakteren.

Det er en meget kompleks vin med et godt gemmepotentiale men samtidig med en meget charmerende og frugtrig karakter. I duften finder man delikate nuancer af friskplukkede jordbær og kirsebær samt milde krydderier og en smule tobak. I smagen er det blødheden og finessen, som dominerer, noget som ikke altid er klassisk for Aloxe-Corton, der ofte hører til de lidt tungere Bourgogner. Eftersmagen er utroligt betagende, selv om man fornemmer en god portion tannin, som vil sikre en god udvikling. Serveres til vildtretter (gerne fuglevildt) eller rødt kød og til hvid- eller rødskimmeloste.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Domaine Lupé-Cholet
Land Frankrig
Område Bourgogne
Årgang 2017
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Ost, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ