byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Anakota Cabernet Sauvignon 2015 Helena Montana Vineyard, California

96 Point Robert Parker


Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.


Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.


Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!


Robert Parker
Very deep purple-black in color, the 2015 Cabernet Sauvignon Helena Montana Vineyard gives up notes of coffee grounds, chocolate box and warm blueberries with hints of black currant cordial and blackberry pie, plus touches of tar and black soil. Medium-bodied and totally laden with tightly packed fruit layers and great tension, it has a very firm frame of grainy tannins and epic length. 847 cases produced.


Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.


Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.


Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.


I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 


Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.

96 Point Robert Parker


Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.


Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.


Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!


Robert Parker
Very deep purple-black in color, the 2015 Cabernet Sauvignon Helena Montana Vineyard gives up notes of coffee grounds, chocolate box and warm blueberries with hints of black currant cordial and blackberry pie, plus touches of tar and black soil. Medium-bodied and totally laden with tightly packed fruit layers and great tension, it has a very firm frame of grainy tannins and epic length. 847 cases produced.


Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.


Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.


Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.


I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 


Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.

DKK  1.095,00
Fra DKK  895,00
Spar DKK  200,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  1.095,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  895,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

96 Point Robert Parker


Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.


Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.


Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!


Robert Parker
Very deep purple-black in color, the 2015 Cabernet Sauvignon Helena Montana Vineyard gives up notes of coffee grounds, chocolate box and warm blueberries with hints of black currant cordial and blackberry pie, plus touches of tar and black soil. Medium-bodied and totally laden with tightly packed fruit layers and great tension, it has a very firm frame of grainy tannins and epic length. 847 cases produced.


Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.


Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.


Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.


I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 


Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Land USA
Område Californien
Underområde Sonoma
Årgang 2015
Størrelse 75 cl
Druetype Cabernet Sauvignon
Vin til mad Oksekød, Ost, Svinekød, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ