byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Arbois Savagnin 2018, Rijckaert, Jura

Lavet på ren Savagnin fra marker i Savagnin - gæret og modnet på fad i 12 måneder.


Intens duft med noter af hasselnødder, citrus og comté-ost. Fyldig i smagen med høj syre og lang eftersmag.


Særlig vvelegnet til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or.




Jean Rijckaert, Jura




Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.


Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer terroir så meget som muligt. Arbejder især meget intensivt med presningen.
"Mine vine er ikke aperitifvine, men madvine – de er mere asketiske end opulente, men med stor koncentration" siger Rijckaert. Vinene har godt af et par år på bagen. 
 
Rijckaert ønsker også en stærk oxidativ indflydelse på vinen for at give mere kompleksitet. Når der samtidig ønskes friskhed bliver det ofte en skarp balancegang. Friskheden opnås gennem et generelt højere syreindhold, der opnås gennem lang, nænsom presning, hvor Rijckaert udskiller den mest syrefattige del fra presningen, der i praksis er den inderste del af pulpen. Herved mistes ca. 15%. Vinene har både gæring og modning på små fade.
Siden 2013 har driften været styret af Florent Rouve med Jean og Madame på sidelinien.
Det er vine, der ved første indtryk kan virke lidt utilnærmelige. Men ved nærmere smagning afslører de en stærk personlighed og en befriende anderledes smagspalet. Sammen med mad bliver der virkelig åbnet op!
Laver vine fra egne marker og på opkøbte druer. Grøn etiket ved egne druer og brunlig ved opkøbte. Ved de opkøbte nævnes, hvilken vinbonde, der har dyrket druerne. Det er moderne sporbarhed!


92 p. Wine Enthusiast (årgang 2018)





As with all wines from this producer, this was fermented using natural yeasts. It is a well-balanced wine, ripe with white fruits, acidity and touches of peach. A toasty edge from the wood aging suggests the wine could age




Lavet på ren Savagnin fra marker i Savagnin - gæret og modnet på fad i 12 måneder.


Intens duft med noter af hasselnødder, citrus og comté-ost. Fyldig i smagen med høj syre og lang eftersmag.


Særlig vvelegnet til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or.




Jean Rijckaert, Jura




Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.


Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer terroir så meget som muligt. Arbejder især meget intensivt med presningen.
"Mine vine er ikke aperitifvine, men madvine – de er mere asketiske end opulente, men med stor koncentration" siger Rijckaert. Vinene har godt af et par år på bagen. 
 
Rijckaert ønsker også en stærk oxidativ indflydelse på vinen for at give mere kompleksitet. Når der samtidig ønskes friskhed bliver det ofte en skarp balancegang. Friskheden opnås gennem et generelt højere syreindhold, der opnås gennem lang, nænsom presning, hvor Rijckaert udskiller den mest syrefattige del fra presningen, der i praksis er den inderste del af pulpen. Herved mistes ca. 15%. Vinene har både gæring og modning på små fade.
Siden 2013 har driften været styret af Florent Rouve med Jean og Madame på sidelinien.
Det er vine, der ved første indtryk kan virke lidt utilnærmelige. Men ved nærmere smagning afslører de en stærk personlighed og en befriende anderledes smagspalet. Sammen med mad bliver der virkelig åbnet op!
Laver vine fra egne marker og på opkøbte druer. Grøn etiket ved egne druer og brunlig ved opkøbte. Ved de opkøbte nævnes, hvilken vinbonde, der har dyrket druerne. Det er moderne sporbarhed!


92 p. Wine Enthusiast (årgang 2018)





As with all wines from this producer, this was fermented using natural yeasts. It is a well-balanced wine, ripe with white fruits, acidity and touches of peach. A toasty edge from the wood aging suggests the wine could age




DKK  225,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Lavet på ren Savagnin fra marker i Savagnin - gæret og modnet på fad i 12 måneder.


Intens duft med noter af hasselnødder, citrus og comté-ost. Fyldig i smagen med høj syre og lang eftersmag.


Særlig vvelegnet til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or.




Jean Rijckaert, Jura




Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.


Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer terroir så meget som muligt. Arbejder især meget intensivt med presningen.
"Mine vine er ikke aperitifvine, men madvine – de er mere asketiske end opulente, men med stor koncentration" siger Rijckaert. Vinene har godt af et par år på bagen. 
 
Rijckaert ønsker også en stærk oxidativ indflydelse på vinen for at give mere kompleksitet. Når der samtidig ønskes friskhed bliver det ofte en skarp balancegang. Friskheden opnås gennem et generelt højere syreindhold, der opnås gennem lang, nænsom presning, hvor Rijckaert udskiller den mest syrefattige del fra presningen, der i praksis er den inderste del af pulpen. Herved mistes ca. 15%. Vinene har både gæring og modning på små fade.
Siden 2013 har driften været styret af Florent Rouve med Jean og Madame på sidelinien.
Det er vine, der ved første indtryk kan virke lidt utilnærmelige. Men ved nærmere smagning afslører de en stærk personlighed og en befriende anderledes smagspalet. Sammen med mad bliver der virkelig åbnet op!
Laver vine fra egne marker og på opkøbte druer. Grøn etiket ved egne druer og brunlig ved opkøbte. Ved de opkøbte nævnes, hvilken vinbonde, der har dyrket druerne. Det er moderne sporbarhed!


92 p. Wine Enthusiast (årgang 2018)





As with all wines from this producer, this was fermented using natural yeasts. It is a well-balanced wine, ripe with white fruits, acidity and touches of peach. A toasty edge from the wood aging suggests the wine could age




Alkohol 13,5%
Land Frankrig
Område Jura
Årgang 2018
Størrelse 70 cl
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Ost, Sushi, Svinekød, Tapas
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ