byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

ARIOSO Chateauneuf-du Pape 2012 Rotem & Mounier, Clos Saouma

Vinous 95 Point 


Wine Spectator 97 Point


Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020


Jeb Dunnuck 96 Point 


Arioso er udelukkende lavet på druen Grenache Noir som kommer 100% fra Clos Saoumas parcel på ”lieu dit” Pignan. Stedet er kendt for at producere vine med stor finesse og sprødhed, derfor vinens navn ”Arioso”, som betyder syngende eller luftig i musikkens verden! Druerne er mast uden afstilkning og efter en 11 dages koldmacerering på tank lader man den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring lader man ”vin de goutte” løbe af sig selv og resten af masken presses skånsomt i en lodret presse. Efter presning bliver mosten fyldt direkte på fade af eg fra Jupilles-skoven i Loire og fadene bliver flyttet i et koldere sted i kælderen, så den malolaktiske gæring ikke starter for tidligt. Den må gerne starte når sommeren efter høsten kommer. Vinen får en modning på 36 måneder uden omstikning.


Vinen har en meget mørk, rubinrød farve. Duften er stadig meget lukket, men med iltning i glasset fornemmer man dybe og komplekse frugtnuancer af mørke bær, lakrids og klassiske krydderier, men også mere friske toner af røde bær (ribs) til sidst. Trækarakteren kommer stadig meget frem. Smagen er stadig voldsom og upoleret, domineret af tannin, men kompleksitet og dybden er der. Vinen kræver tid! Da vinen er aftappet direkte fra fad uden klaring eller filtrering, kan den indeholde lidt bundfald og tryk, hvorfor det er vigtigt at dekantere/ilte vinen inden servering.

Tilbud

Vinous 95 Point 


Wine Spectator 97 Point


Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020


Jeb Dunnuck 96 Point 


Arioso er udelukkende lavet på druen Grenache Noir som kommer 100% fra Clos Saoumas parcel på ”lieu dit” Pignan. Stedet er kendt for at producere vine med stor finesse og sprødhed, derfor vinens navn ”Arioso”, som betyder syngende eller luftig i musikkens verden! Druerne er mast uden afstilkning og efter en 11 dages koldmacerering på tank lader man den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring lader man ”vin de goutte” løbe af sig selv og resten af masken presses skånsomt i en lodret presse. Efter presning bliver mosten fyldt direkte på fade af eg fra Jupilles-skoven i Loire og fadene bliver flyttet i et koldere sted i kælderen, så den malolaktiske gæring ikke starter for tidligt. Den må gerne starte når sommeren efter høsten kommer. Vinen får en modning på 36 måneder uden omstikning.


Vinen har en meget mørk, rubinrød farve. Duften er stadig meget lukket, men med iltning i glasset fornemmer man dybe og komplekse frugtnuancer af mørke bær, lakrids og klassiske krydderier, men også mere friske toner af røde bær (ribs) til sidst. Trækarakteren kommer stadig meget frem. Smagen er stadig voldsom og upoleret, domineret af tannin, men kompleksitet og dybden er der. Vinen kræver tid! Da vinen er aftappet direkte fra fad uden klaring eller filtrering, kan den indeholde lidt bundfald og tryk, hvorfor det er vigtigt at dekantere/ilte vinen inden servering.

Normalpris: DKK  1.749,00
Specialpris DKK  1.249,00
Spar DKK  500,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Vinous 95 Point 


Wine Spectator 97 Point


Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020


Jeb Dunnuck 96 Point 


Arioso er udelukkende lavet på druen Grenache Noir som kommer 100% fra Clos Saoumas parcel på ”lieu dit” Pignan. Stedet er kendt for at producere vine med stor finesse og sprødhed, derfor vinens navn ”Arioso”, som betyder syngende eller luftig i musikkens verden! Druerne er mast uden afstilkning og efter en 11 dages koldmacerering på tank lader man den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring lader man ”vin de goutte” løbe af sig selv og resten af masken presses skånsomt i en lodret presse. Efter presning bliver mosten fyldt direkte på fade af eg fra Jupilles-skoven i Loire og fadene bliver flyttet i et koldere sted i kælderen, så den malolaktiske gæring ikke starter for tidligt. Den må gerne starte når sommeren efter høsten kommer. Vinen får en modning på 36 måneder uden omstikning.


Vinen har en meget mørk, rubinrød farve. Duften er stadig meget lukket, men med iltning i glasset fornemmer man dybe og komplekse frugtnuancer af mørke bær, lakrids og klassiske krydderier, men også mere friske toner af røde bær (ribs) til sidst. Trækarakteren kommer stadig meget frem. Smagen er stadig voldsom og upoleret, domineret af tannin, men kompleksitet og dybden er der. Vinen kræver tid! Da vinen er aftappet direkte fra fad uden klaring eller filtrering, kan den indeholde lidt bundfald og tryk, hvorfor det er vigtigt at dekantere/ilte vinen inden servering.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Chateuneuf-Du-Pape
Årgang 2012
Vintype Chateauneuf du Pape
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache
Vin til mad Oksekød, Ost
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ