byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Barbaresco Montestefano 2019, Luigi Giordano

94 p. Gastro (årgang 2017)


Mandhaftig, som marken tilsiger; valuta for pengene. En del lakrids, masser af mørk frugt, tannin, lad den møde morkler og Karl Johan - eller snart sagt en hvilken som helst vinterret. Frugten er moden, generøs.


100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.


Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.


Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.





Og det er muligt at finde enkeltmarksvine, der klarer prisgrænsen. Endda en af Barbarescos fineste. Jeg tror, de fleste er enige… måske vil en enkelt have Montefico eller Asili på på siden, men historisk set vejer Montestefano tungest, bl.a. fordi det allerede var i 1961, at marken første gang kunne ses på en vinetiket. Marken er konveks og dermed eksponeret mod både syd, sydøst og øst, ja, en enkelt plet drejer faktisk helt om mod nordøst. Giordano ejer en homogen sydvendt plet lige under hussamlingen Borghetta Montestefano. Vinifikationen er ultratraditionel. Den bokser over sin vægtklasse, hvis man kan sige det på dansk. Fremragende og slank, frisk, urter, fuld af røde bær og frit flydende naturlighed, intet ekstraheret. - René Langdahl Jørgensen









Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 


Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi. Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering. Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede vine med et relativt feminint udtryk.






94 p. Gastro (årgang 2017)


Mandhaftig, som marken tilsiger; valuta for pengene. En del lakrids, masser af mørk frugt, tannin, lad den møde morkler og Karl Johan - eller snart sagt en hvilken som helst vinterret. Frugten er moden, generøs.


100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.


Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.


Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.





Og det er muligt at finde enkeltmarksvine, der klarer prisgrænsen. Endda en af Barbarescos fineste. Jeg tror, de fleste er enige… måske vil en enkelt have Montefico eller Asili på på siden, men historisk set vejer Montestefano tungest, bl.a. fordi det allerede var i 1961, at marken første gang kunne ses på en vinetiket. Marken er konveks og dermed eksponeret mod både syd, sydøst og øst, ja, en enkelt plet drejer faktisk helt om mod nordøst. Giordano ejer en homogen sydvendt plet lige under hussamlingen Borghetta Montestefano. Vinifikationen er ultratraditionel. Den bokser over sin vægtklasse, hvis man kan sige det på dansk. Fremragende og slank, frisk, urter, fuld af røde bær og frit flydende naturlighed, intet ekstraheret. - René Langdahl Jørgensen









Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 


Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi. Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering. Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede vine med et relativt feminint udtryk.






DKK  325,00
Fra DKK  265,00
Spar DKK  60,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  325,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  265,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

94 p. Gastro (årgang 2017)


Mandhaftig, som marken tilsiger; valuta for pengene. En del lakrids, masser af mørk frugt, tannin, lad den møde morkler og Karl Johan - eller snart sagt en hvilken som helst vinterret. Frugten er moden, generøs.


100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.


Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.


Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.





Og det er muligt at finde enkeltmarksvine, der klarer prisgrænsen. Endda en af Barbarescos fineste. Jeg tror, de fleste er enige… måske vil en enkelt have Montefico eller Asili på på siden, men historisk set vejer Montestefano tungest, bl.a. fordi det allerede var i 1961, at marken første gang kunne ses på en vinetiket. Marken er konveks og dermed eksponeret mod både syd, sydøst og øst, ja, en enkelt plet drejer faktisk helt om mod nordøst. Giordano ejer en homogen sydvendt plet lige under hussamlingen Borghetta Montestefano. Vinifikationen er ultratraditionel. Den bokser over sin vægtklasse, hvis man kan sige det på dansk. Fremragende og slank, frisk, urter, fuld af røde bær og frit flydende naturlighed, intet ekstraheret. - René Langdahl Jørgensen









Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 


Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi. Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering. Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede vine med et relativt feminint udtryk.






Alkohol 14%
Type Rødvin
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barbaresco
Årgang 2019
Vintype Barbaresco
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ