byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Barolo 2018 DOCG Cascina Fontana

Granatrød med orange reflekser. Træder frem med typerigtige florale noter og frisk og tørret frugt. I munden ren, streng, intens og præcis og med den forventede struktur og uimodståelig fascinationskraft.


Mario Fontana er 6. generation af en vinfamilie, men valgte i 1995 at starte for sig selv under navnet Cascina Fontana. Sammen med hustruen Luisa og deres to børn Edoardo og Vasco, fremstiller Mario i omegnen af 25.000 flasker, der kommer fra familiens egne besiddelser, i alt 4 ha vinmarker. Hus og cantina ligger i Frazione di Perno, som er en lokalitet i Monforte d’Alba. Lidt nord for Perno ligger kommunen Castiglione Falletto, hvor familien har to marker dediceret til Nebbiolo da Barolo. De 0,5 ha på cru Villero er beplantet med Nebbiolo-undersorten Michet og de 1,2 ha på Valletti, der ligger tæt på grænsen til Monforte d’Alba, er beplantet med den efterhånden mere sjældne underform Nebbiolo Rosé, der giver stor fragrans, lys farve og en skøn næsten Pinot Noir lignende karakter. Endelig er der 0,6 ha på cru Gallinotto i Annunziata di La Morra, som er beplantet med Nebbiolo Lampia. Fra disse tre marker kommer Marios eneste Barolo, der således blandes af forskellige cru’er, under stærk inspiration fra tilgangen hos Bartolo Mascarello, der nu med sikker hånd drives af Marie-Therese Mascarello, med hvem Mario også har en familie-relation. Marios tilgang til at lave vin er da også tradtionel.


Barolo macereres mellem 20 og 40 dage og lagres på store 25 hl botti af slavonsk eg. Der anvendes i udgangspunktet den naturlige gær fra druerne og vinene svovles minimalt, med op til 30-35 mg svovl/liter. Marios Barolo skal udtrykke, som han siger, il gusto della mia terra, smagen og karakteren fra min jord. Det er en Barolo af stor elegance, harmoni og sammensathed, med ren, uforvansket Nebbiolo-typicitet, som man finder det i de bedste traditionelle Baroli, med noter af falmede roser, tjære og trøfler, opblandet med en skøn nuanceret frugtrigdom. I munden er vinen tør, streng, dyb og underfundig, og fremviser den forventede tanninstruktur – majestætisk snarere end frodig, men med tiltalende spændstighed, balancerede sødme og en fascinerende smagslængde. Stilen er kompromisløs og uden eftergivenhed for tidernes skiftende luner – Mario hylder traditionen og Barolos klassiske dyder og skønt vinen kan være reserveret i ungdommen, så er den imidlertid altid udtryksfuld og særdeles lagringsværdig.

Granatrød med orange reflekser. Træder frem med typerigtige florale noter og frisk og tørret frugt. I munden ren, streng, intens og præcis og med den forventede struktur og uimodståelig fascinationskraft.


Mario Fontana er 6. generation af en vinfamilie, men valgte i 1995 at starte for sig selv under navnet Cascina Fontana. Sammen med hustruen Luisa og deres to børn Edoardo og Vasco, fremstiller Mario i omegnen af 25.000 flasker, der kommer fra familiens egne besiddelser, i alt 4 ha vinmarker. Hus og cantina ligger i Frazione di Perno, som er en lokalitet i Monforte d’Alba. Lidt nord for Perno ligger kommunen Castiglione Falletto, hvor familien har to marker dediceret til Nebbiolo da Barolo. De 0,5 ha på cru Villero er beplantet med Nebbiolo-undersorten Michet og de 1,2 ha på Valletti, der ligger tæt på grænsen til Monforte d’Alba, er beplantet med den efterhånden mere sjældne underform Nebbiolo Rosé, der giver stor fragrans, lys farve og en skøn næsten Pinot Noir lignende karakter. Endelig er der 0,6 ha på cru Gallinotto i Annunziata di La Morra, som er beplantet med Nebbiolo Lampia. Fra disse tre marker kommer Marios eneste Barolo, der således blandes af forskellige cru’er, under stærk inspiration fra tilgangen hos Bartolo Mascarello, der nu med sikker hånd drives af Marie-Therese Mascarello, med hvem Mario også har en familie-relation. Marios tilgang til at lave vin er da også tradtionel.


Barolo macereres mellem 20 og 40 dage og lagres på store 25 hl botti af slavonsk eg. Der anvendes i udgangspunktet den naturlige gær fra druerne og vinene svovles minimalt, med op til 30-35 mg svovl/liter. Marios Barolo skal udtrykke, som han siger, il gusto della mia terra, smagen og karakteren fra min jord. Det er en Barolo af stor elegance, harmoni og sammensathed, med ren, uforvansket Nebbiolo-typicitet, som man finder det i de bedste traditionelle Baroli, med noter af falmede roser, tjære og trøfler, opblandet med en skøn nuanceret frugtrigdom. I munden er vinen tør, streng, dyb og underfundig, og fremviser den forventede tanninstruktur – majestætisk snarere end frodig, men med tiltalende spændstighed, balancerede sødme og en fascinerende smagslængde. Stilen er kompromisløs og uden eftergivenhed for tidernes skiftende luner – Mario hylder traditionen og Barolos klassiske dyder og skønt vinen kan være reserveret i ungdommen, så er den imidlertid altid udtryksfuld og særdeles lagringsværdig.

DKK  569,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Granatrød med orange reflekser. Træder frem med typerigtige florale noter og frisk og tørret frugt. I munden ren, streng, intens og præcis og med den forventede struktur og uimodståelig fascinationskraft.


Mario Fontana er 6. generation af en vinfamilie, men valgte i 1995 at starte for sig selv under navnet Cascina Fontana. Sammen med hustruen Luisa og deres to børn Edoardo og Vasco, fremstiller Mario i omegnen af 25.000 flasker, der kommer fra familiens egne besiddelser, i alt 4 ha vinmarker. Hus og cantina ligger i Frazione di Perno, som er en lokalitet i Monforte d’Alba. Lidt nord for Perno ligger kommunen Castiglione Falletto, hvor familien har to marker dediceret til Nebbiolo da Barolo. De 0,5 ha på cru Villero er beplantet med Nebbiolo-undersorten Michet og de 1,2 ha på Valletti, der ligger tæt på grænsen til Monforte d’Alba, er beplantet med den efterhånden mere sjældne underform Nebbiolo Rosé, der giver stor fragrans, lys farve og en skøn næsten Pinot Noir lignende karakter. Endelig er der 0,6 ha på cru Gallinotto i Annunziata di La Morra, som er beplantet med Nebbiolo Lampia. Fra disse tre marker kommer Marios eneste Barolo, der således blandes af forskellige cru’er, under stærk inspiration fra tilgangen hos Bartolo Mascarello, der nu med sikker hånd drives af Marie-Therese Mascarello, med hvem Mario også har en familie-relation. Marios tilgang til at lave vin er da også tradtionel.


Barolo macereres mellem 20 og 40 dage og lagres på store 25 hl botti af slavonsk eg. Der anvendes i udgangspunktet den naturlige gær fra druerne og vinene svovles minimalt, med op til 30-35 mg svovl/liter. Marios Barolo skal udtrykke, som han siger, il gusto della mia terra, smagen og karakteren fra min jord. Det er en Barolo af stor elegance, harmoni og sammensathed, med ren, uforvansket Nebbiolo-typicitet, som man finder det i de bedste traditionelle Baroli, med noter af falmede roser, tjære og trøfler, opblandet med en skøn nuanceret frugtrigdom. I munden er vinen tør, streng, dyb og underfundig, og fremviser den forventede tanninstruktur – majestætisk snarere end frodig, men med tiltalende spændstighed, balancerede sødme og en fascinerende smagslængde. Stilen er kompromisløs og uden eftergivenhed for tidernes skiftende luner – Mario hylder traditionen og Barolos klassiske dyder og skønt vinen kan være reserveret i ungdommen, så er den imidlertid altid udtryksfuld og særdeles lagringsværdig.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2018
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ