Dyb og kompleks Pinot Noir fra enkeltmark beliggende ganske tæt på Stillehavskysten. Her får stokkene den kølige brise fra havet og samtidig godt med sol, så forholdene er noget nær ideelle her. På grund af temperaturen bliver druerne ikke så store, men hvad de mangler i størrelse, har de i smagskoncentration.
Winemaker Joe Wagner valgte at afstilke alle klaser inden presning og lod vinen modne i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 60% var helt nye.
Den dybe blodrøde farve afslører med det samme, at det her er vin, der vil noget. Og når du stikker snuden i glasset, bliver du mødt med gavmilde mængder af brombær, hindbærtærte, kaprifolium, rosenblade, violer og Cherry Coke. Smagen er klart til den saftige og dybe side med bagte kirsebær, friske jordbær, tranebær og en lille vaniljehilsen fra fadene. High five her fra.
Produceres i en meget begrænset mængde og sælges kun til restauranter. Men fordi vi er så flinke, fik vi lov til at få nogle få kasser. Vi takker stadigvæk.
Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.
Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.
Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.
Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin. Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.
Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. Ham kan vi lide … ligeså godt som hans vine.
Ejer / vinproducent, Joe Wagner (Caymus) valgte navnet Belle Glos (udtales "BELL GLOSS") for at ære sin bedstemor, Lorna Belle Glos Wagner. Lorna var medstifter af Caymus Vineyards, en inspirerende figur til Joseph og en ivrig elsker af Pinot Noir.