Black Tot 50th Anniversary British Royal Navy Rum 54,4%

For at fejre 50-års jubilæet for den dag, hvor den britiske flåde stoppede traditionen med daglige udskænkninger af rom (du kan læse mere her), har Black Tot frigivet en helt særlig rom. Ovenikøbet er det med en hidtil næsten uset grad af gennemsigtighed, idet hele blendet er gengivet på bagetiketten. Du får simpelthen opskriften med! Der er for mange komponenter til at opremse her, men den indeholder naturligvis Hampden, Foursquare, Caroni, den originale navy rum – og en lille smule 42 år gammel Port Mourant! Du kan se hele opskriften her.


Rommen er tappet ved (den rigtige) navy strength: 54,5% og er ikke tilsat sukker. Der er kun produceret 5.000 flasker.


Farve: Dyb ravgylden.
Duft: I næsen er rommen ekstravagant, mørk og krydret, med noter af kanelstænger, muskatnød, rosin og friskristet kaffe.
Smagsnoter: Stor, fyldig og kompleks. De samme krydderier fra duften får selskab af lakridsrod, syltede pærer og mørk chokolade.


Serveringsforslag: Bør nydes rent.


Navnet Black Tot vækker en særlig følelse til live hos historie-interesserede romfans. Navnet kommer fra den skæbnesvangre Black Tot Day – 31. juli 1970 – som var dagen, hvor den britiske flåde for sidste gang gennemførte den flere hundrede år gamle tradition med daglige udskænkninger af rom. På dette tidspunkt var det gået op for flertallet, at en daglig udskænkning af 2 x 7 cl stærk rom (54,5%) var uforligelig med atom-ubåde og missiler.
          Fra da af blev flådens resterende rom-lager fyldt på stentøjsflakoner og opmagasineret, kun til brug ved særlige lejligheder som royale bryllupper eller diplomatiske begivenheder. Og således var flåderommen mere eller mindre glemt i årtier, indtil Sukhinder Singh fra Elixir Distillers (se nedenunder) fik fingrene i et par af de originale flakoner med den ægte navy-rom fra 1970. Den sjældne navy-rom blev tappet under navnet Black Tot, og senest har Sukhinder og holdet bag Elixir Distillers også kreeret et moderne blend, inspireret af den gamle, oprindelige rom.


Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.


Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

For at fejre 50-års jubilæet for den dag, hvor den britiske flåde stoppede traditionen med daglige udskænkninger af rom (du kan læse mere her), har Black Tot frigivet en helt særlig rom. Ovenikøbet er det med en hidtil næsten uset grad af gennemsigtighed, idet hele blendet er gengivet på bagetiketten. Du får simpelthen opskriften med! Der er for mange komponenter til at opremse her, men den indeholder naturligvis Hampden, Foursquare, Caroni, den originale navy rum – og en lille smule 42 år gammel Port Mourant! Du kan se hele opskriften her.


Rommen er tappet ved (den rigtige) navy strength: 54,5% og er ikke tilsat sukker. Der er kun produceret 5.000 flasker.


Farve: Dyb ravgylden.
Duft: I næsen er rommen ekstravagant, mørk og krydret, med noter af kanelstænger, muskatnød, rosin og friskristet kaffe.
Smagsnoter: Stor, fyldig og kompleks. De samme krydderier fra duften får selskab af lakridsrod, syltede pærer og mørk chokolade.


Serveringsforslag: Bør nydes rent.


Navnet Black Tot vækker en særlig følelse til live hos historie-interesserede romfans. Navnet kommer fra den skæbnesvangre Black Tot Day – 31. juli 1970 – som var dagen, hvor den britiske flåde for sidste gang gennemførte den flere hundrede år gamle tradition med daglige udskænkninger af rom. På dette tidspunkt var det gået op for flertallet, at en daglig udskænkning af 2 x 7 cl stærk rom (54,5%) var uforligelig med atom-ubåde og missiler.
          Fra da af blev flådens resterende rom-lager fyldt på stentøjsflakoner og opmagasineret, kun til brug ved særlige lejligheder som royale bryllupper eller diplomatiske begivenheder. Og således var flåderommen mere eller mindre glemt i årtier, indtil Sukhinder Singh fra Elixir Distillers (se nedenunder) fik fingrene i et par af de originale flakoner med den ægte navy-rom fra 1970. Den sjældne navy-rom blev tappet under navnet Black Tot, og senest har Sukhinder og holdet bag Elixir Distillers også kreeret et moderne blend, inspireret af den gamle, oprindelige rom.


Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.


Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

DKK  999,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

For at fejre 50-års jubilæet for den dag, hvor den britiske flåde stoppede traditionen med daglige udskænkninger af rom (du kan læse mere her), har Black Tot frigivet en helt særlig rom. Ovenikøbet er det med en hidtil næsten uset grad af gennemsigtighed, idet hele blendet er gengivet på bagetiketten. Du får simpelthen opskriften med! Der er for mange komponenter til at opremse her, men den indeholder naturligvis Hampden, Foursquare, Caroni, den originale navy rum – og en lille smule 42 år gammel Port Mourant! Du kan se hele opskriften her.


Rommen er tappet ved (den rigtige) navy strength: 54,5% og er ikke tilsat sukker. Der er kun produceret 5.000 flasker.


Farve: Dyb ravgylden.
Duft: I næsen er rommen ekstravagant, mørk og krydret, med noter af kanelstænger, muskatnød, rosin og friskristet kaffe.
Smagsnoter: Stor, fyldig og kompleks. De samme krydderier fra duften får selskab af lakridsrod, syltede pærer og mørk chokolade.


Serveringsforslag: Bør nydes rent.


Navnet Black Tot vækker en særlig følelse til live hos historie-interesserede romfans. Navnet kommer fra den skæbnesvangre Black Tot Day – 31. juli 1970 – som var dagen, hvor den britiske flåde for sidste gang gennemførte den flere hundrede år gamle tradition med daglige udskænkninger af rom. På dette tidspunkt var det gået op for flertallet, at en daglig udskænkning af 2 x 7 cl stærk rom (54,5%) var uforligelig med atom-ubåde og missiler.
          Fra da af blev flådens resterende rom-lager fyldt på stentøjsflakoner og opmagasineret, kun til brug ved særlige lejligheder som royale bryllupper eller diplomatiske begivenheder. Og således var flåderommen mere eller mindre glemt i årtier, indtil Sukhinder Singh fra Elixir Distillers (se nedenunder) fik fingrene i et par af de originale flakoner med den ægte navy-rom fra 1970. Den sjældne navy-rom blev tappet under navnet Black Tot, og senest har Sukhinder og holdet bag Elixir Distillers også kreeret et moderne blend, inspireret af den gamle, oprindelige rom.


Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.


Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

Alkohol 54,4%
Type Rom
Land Caribien
Størrelse 70 cl
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ