Selvom al ståhej med vilje er valgt fra her, skader det ikke at dufte til vinen … især ikke når den dufter, som den gør. Masser af blåbær og mørke brombær blander sig med brombær, tobak, mælkechokolade og vanilje. Duftens noter går igen over i smagen og får selskab af cassis og læder. Velsignede silkebløde tanniner får Bonanza til at lande i feltet VELVÆRE. Og det er din tur til at slå igen!
Igen … det skal ikke tages for Caymus Napa Valley Cabernet, men det er heller ikke nødvendigt. Bonanza kan noget på helt egen hånd og er måske verdens bedste grill vin.....kom glad.
One thing that’s very important to me – Bonanza calls back to a previous era when a glass of good wine with dinner was a simple pleasure. Bonanza aims to be a smart and gratifying choice, speaking to the enjoyment of everyday life. You may agree that our biggest fortune is good company, great food and delicious wine. - Chuck Wagner, Owner of Caymus
Caymus er et af de helt store navne fra Californien og den eneste som har formået at komme med en vin, som hele to gange er blevet kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator. Historien starter tilbage i 1972 da Charlie og Lorna Wagner spurgte deres søn Chuck, om de ikke skulle starte vinproduktion sammen. At dyrke jorden var ikke noget nyt for Wagner-familien, da forfædrene havde gjort det helt tilbage fra 1850’erne på samme sted i Napa Valley. Men vin havde familien ikke prøvet kræfter med – før 1972 da Caymus Winery blev grundlagt.
Takket være benhårdt arbejde og dybt know-how i forhold til dyrkning af jorden bar familien Wagners anstrengelser relativt hurtigt frugt – i hvert fald sammenlignet med andre, der gjorde forsøget. De fokuserede fra start på ren Cabernet Sauvignon, hvilket klart er den drue, der har skaffet dem berømmelsen og hæderen. Kun 12 år efter starten blev Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 1984 kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator – en hæder som også 1990 årgangen opnåede. Læg dertil at både Charlie og Chuck blev optaget i Wine Spectators Hall of Fame i henholdsvis 2001 og 2007.
I dag er det Chuck Wagner og hans ældste søn Charlie II, der styrer produktionen, som ud over de to ikoner Cabernet Sauvignon og Special Selection også rummer glimrende Zinfandel, Malbec, Chardonnay og to gådefulde blends. Det fede ved Wagner-familien er, at de ikke er bange for at prøve nye ting og også gøre op med diverse dogmer. Det handler først og fremmest om at lave rigtig god vin til bordet, til gæster, til nydelse. Om det så er single vineyard eller flere forskellige druer … eller om druerne sågar er sejlet til Napa fra Andes-bjergene … er mindre vigtigt. Bare resultatet sparker røv. På den måde er de er klart blandt de mere eksperimenterende i Napa Valley og har stor succes med det.
Chucks anden søn Joe var fra barnsben også en del af teamet, men valgte i en tidlig alder at kaste sig over egne projekter såsom Belle Glos, BÖEN, Elouan og Tuli. Det er han sluppet fra med øredøvende succes og hans vine finder du også her i shoppen. Med andre ord kan Wagner-familien noget med vin. Og heldigvis for dét!