Druesammensætningen her er typisk Côte des Bar stil med 89 % Pinot Noir og udelukkende fra 4 af de højst beliggende parceller på Domaine Sainte Eulalie og 11 % Chardonnay fra lieu dit L'épicea. 10 % af vinen er lagret på de klassiske demi-muids fra Bourgogne. Champagnen fremstår lys gylden og klar i glasset med et dybt citrongult strejf. Den er er livlig, frisk og visuelt flot med vedvarende små perlende boble i glasset.
Næsen udtrykker intense aromaer af kalksten blandet med noter af citron, fersken, pære, frisk marengs og kirsebær, samt antydninger af urter og en let anisnuance.
Smagen er frisk, cremet og blød. Den udvikler en lækker og sprød frugtighed med noter af citron- og pomelo-syre og forsætter med kalkstensmineralitet og en lang frugtig eftersmag.
Edouard Duval
Edouard kommer fra det berømte Duval-Leroy familiedynasti, som har produceret champagne i seks generationer. Edouard ønskede at gå egne veje og sluttede sig derfor ikke til familievirksomheden. Han tog derimod til Shanghai og grundlagde et succesfuldt vinimportfirma. I 2000 arvede Edouard Domaine Sainte Eulalie, som hans bedstefar havde købt i 1950. Edouard begyndte at renovere vingården, byggede helt nye produktionsfaciliteter efter bæredygtige principper, så vandet der bliver brugt er regnvand, energien kommer fra solceller og som udgangspunkts er målet at vingården er CO2- neutral. Vinproduktionen startede op i 2015 og de første champagner blev sat til salg i 2019.
Domaine Sainte Eulalie
Domaine Sainte Eulalie er beliggende i Bligny, og blev grundlagt i år 1095 af benediktinermunke fra Cluny klosteret. Klosteret har spillet en meget vigtig rolle i udviklingen af vindyrkning og vinfremstilling i Cote des Bar-regionen siden det 8. århundrede. Munkene medbragte produktionsteknikker fra nogle af de mest prominente vingårde i Bourgogne. Domaine Sainte Eulalie består 28 hektar sammenhængende vinmarker (monopol) og er beplantet med 80% Pinot Noir, 19% Chardonnay og 1% Meunier. Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle.
Vægt på tradition og terroir.
Mange taler om ”grower chamapgne” (RM) men her er ikke bare tale om en ”grower champagne” men faktisk en Domaine champagne, da alle druerne kommer fra Sainte Eulalies 28 ha sammenhængende vinmarker. Edouards mål er at kombinere traditionen fra denne historiske vingård med en innovativ tilgang, der arbejder så tæt på naturen som muligt og producerer champagne med vægt på terroir. Edouard Duvals champagner er kendetegnet ved deres delikat frugt, de er subtile, blomstrede, elegante, delikate, ret feminine men med en gennemtrængende, langvarig aroma. Alle vine er med lav dosering eller ingen dosering. Langsom lagring i delvist egetræsfade/tank og lang lagring på flaske (mindst 3 år for Brut Eulalie, 5 år for andre) Der produceres ca. 48.000 flasker årligt på Sainte Eulalie.