93+ Point - Jeb Dunnuck
93 Point - Robert Parker
Det spændende nye skud på Chanin-stammen med druer fra Schock Family Vineyard, der ligger lidt øst for Santa Rita Hills. Det særlige ved jorden her er det høje indhold af sand … og sammen med det gunstige, kølige klima er der lagt op til gode sager.
Gavin Chanin valgte at lade vinen modne 16 måneder på fransk eg og brugte 15% nye fade, præcis som han også gør med sine andre røde. Glem alt om filtrering.
Vinen har en smuk, let gennemsigtig kirsebærrød farve, mens den veludviklede duft får én til at tænke vin med langt flere år på bagen. Smagen er frisk og livlig, hvor brombær, ribs og kirsebær spiller perfekt sammen med timian og koriander. Blot 71 kasser af denne Cuvée fra Chanin.....
Robert Parker: "This is the first vintage of the Schock single-vineyard bottling, a five-acre vineyard on very sandy soils just outside the Sta. Rita Hills appellation. The 2017 Pinot Noir Schock Family Vineyard is pale to medium ruby and has a very perfumed nose of baker's chocolate, nutmeg and cinnamon stick hints, with oodles of floral perfume, ripe red and black berries and touches of orange oil and tobacco leaf. The palate is light to medium-bodied and silky with spicy accents wrapped in fine, ripe tannins and juicy freshness, finishing very long and layered. 71 cases were made."
Jeb Dunnuck: "There are a scant three barrels of the 2017 Pinot Noir Schock Family Vineyards, which comes from a site in Santa Barbara County. Mostly destemmed (85%) and brought up in 15% new French oak, with the balance in neutral oak, it offers lots of bright cherry and raspberry notes intermixed with spring flowers, rose petals, and spice. Medium-bodied and silky on the palate, it's another finesse-oriented effort that has a great mid-palate and surprising underlying structure and depth. It's beautiful today yet I suspect will be even better with 2-3 years of bottle age. It's impressive."
Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.
Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.
Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.
Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?
Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.
I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.
Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….