Château Rahoul Rouge laves hovedsageligt på Merlot (60-80%) samt Cabernet Sauvignon og i nogle årgange en smule Petit Verdot. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne sorteret manuelt på et vibrerende sorteringsbord, og derefter gennemgår de en kold skindmaceration i 4-5 dage inden de gæres separat efter druesort og parcel i klassiske gæringskar af træ. Den malolaktiske gæring foregår delvis på tank og på fade for de bedste parceller. Til sidst bliver vinen modnet i ca. 12 mdr. på franske barriques (20-30% nye efter årgangen).
Denne ”haute couture” behandling, som man kalder den på slottet, giver en rød Graves hvor man har fremhævet finesse og charme. Farven er dyb, rubinrød. Overvægten af Merlot giver frugtige, umiddelbare aromaer af mørke kirsebær og en meget forfriskende mineralitet, mens Cabernet Sauvignon tilfører diskrete nuancer af brombær og solbær og en fast struktur, allerede i duften. I munden er vinen meget kompleks og flot afrundet, med en meget fint integreret trækarakter. Den slutter delikat, afrundet og harmonisk med – igen – en flot mineralitet og samtidigt flotte nuancer af cedertræ og tobak. En meget vellavet, appetitgivende rødvin.
Château Rahoul egner sig fint til retter med kalv, okse eller lam, men vil også være perfekt til vildtretter.
Man mener, at Graves-distriktet var det første område i Bordeaux, som blev beplantet med vin. Distriktet henter sit navn i områdets jordbund, som hovedsageligt består af ”graves” (småsten af silicium), blandet med ler mod nord og med sand mod syd. Distriktet ligger syd for Médoc og er ca. 50 km. langt og 15-20 km. bredt. Nordpå strækker Graves sig helt til Bordeaux’ bygrænse (se også Pessac-Léognan), og i den sydlige del omkranser det sødvinsdistrikterne Cérons, Sauternes og Barsac. De bedste vinmarker ligger på skråninger eller høje med småstensholdige jordbunde, og veksler med akacie-, eg- eller granskove. De lave, flade områder bruges som landbrugsarealer og frugtplantager. Her kan man ofte opleve rimfrost om vinteren, noget som normalt forhindrer dyrkning af vin.
Man sammenligner ofte røde Graves-vine (dyrket på ca. 2.528 ha.) med vine fra Médoc, og selvom Graves-rødvinene som regel er kraftigere og mere ranke end mange Médoc, har de helt klart meget til fælles (bl.a. druerne Cabernet Sauvignon og Merlot). Måske er unge vine fra Graves tilbøjelige til at være mere aggressive og byde på mindre bouquet end Médoc-vine, men når de får lov at udvikle sig, kommer der som regel mere aroma og en god harmoni mellem styrke og finesse. Gammeldags, ”landlige”, røde Graves er sjældne i dag. Tørre, hvide Graves-vine (Graves Blanc Sec AOC/AOP, dyrket på ca. 749 ha. på Sauvignon Blanc og Sémillon), er som regel fyldige, harmoniske og delikate, med et godt gemmepotentiale. Kvaliteten og stilen afhænger dog af producenten og af dyrkningsområdet. Graves Supérieures AOC/AOP er en appellation for søde, eksotiske hvidvine, som produceres på ca. 153 ha