Chateau Rocheyron 2022 Saint Emillion Grand Cru


"First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.


Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!


Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


Saint Emilion Grand Cru, Château Rocheyron indeholder hele 70% Merlot og bare 30% Cabernet Franc. Druerne er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke. Efter gæringen er vinen modnet 18 måneder på fade og siden sammenstukket i rustfrit stål. Herefter er vinen efter at den har fået lov til at samle sig tappet på flaske uden klaring eller filtrering.



Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske pengemand Silvio Denz. Silvio Denz har tjent sine penge i parfumeindustrien og først ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique. Derefter har han bevæget sin ind i vinbranchen via opkøb af et af de største auktionshuse i Schweiz Les Grands Vins Wermuth.


Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøbet af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med køb af anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006. De efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


1 1/2 hektar med gamle Cabernet Franc-stokke. Dertil kommer en blandet mark med yngre og ældre Merlot-stokke, som udgør ryggraden i Bordeauxvin. Ifølge Peter Sisseck var det pudsigt at starte dette projekt med 2010-årgangen, eftersom det “er den mest spansk-lignende årgang” han nogensinde har oplevet i Bordeaux. Resultatet er uhørt stort, muskuløst, intens koncentreret, men som altid ved hans store vine, elegant, levende og let drikkeligt. Kæmpe potentiale


"First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.


Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!


Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


Saint Emilion Grand Cru, Château Rocheyron indeholder hele 70% Merlot og bare 30% Cabernet Franc. Druerne er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke. Efter gæringen er vinen modnet 18 måneder på fade og siden sammenstukket i rustfrit stål. Herefter er vinen efter at den har fået lov til at samle sig tappet på flaske uden klaring eller filtrering.



Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske pengemand Silvio Denz. Silvio Denz har tjent sine penge i parfumeindustrien og først ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique. Derefter har han bevæget sin ind i vinbranchen via opkøb af et af de største auktionshuse i Schweiz Les Grands Vins Wermuth.


Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøbet af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med køb af anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006. De efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


1 1/2 hektar med gamle Cabernet Franc-stokke. Dertil kommer en blandet mark med yngre og ældre Merlot-stokke, som udgør ryggraden i Bordeauxvin. Ifølge Peter Sisseck var det pudsigt at starte dette projekt med 2010-årgangen, eftersom det “er den mest spansk-lignende årgang” han nogensinde har oplevet i Bordeaux. Resultatet er uhørt stort, muskuløst, intens koncentreret, men som altid ved hans store vine, elegant, levende og let drikkeligt. Kæmpe potentiale

DKK  1.095,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

"First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.


Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!


Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


Saint Emilion Grand Cru, Château Rocheyron indeholder hele 70% Merlot og bare 30% Cabernet Franc. Druerne er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke. Efter gæringen er vinen modnet 18 måneder på fade og siden sammenstukket i rustfrit stål. Herefter er vinen efter at den har fået lov til at samle sig tappet på flaske uden klaring eller filtrering.



Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske pengemand Silvio Denz. Silvio Denz har tjent sine penge i parfumeindustrien og først ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique. Derefter har han bevæget sin ind i vinbranchen via opkøb af et af de største auktionshuse i Schweiz Les Grands Vins Wermuth.


Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøbet af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med køb af anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006. De efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.


1 1/2 hektar med gamle Cabernet Franc-stokke. Dertil kommer en blandet mark med yngre og ældre Merlot-stokke, som udgør ryggraden i Bordeauxvin. Ifølge Peter Sisseck var det pudsigt at starte dette projekt med 2010-årgangen, eftersom det “er den mest spansk-lignende årgang” han nogensinde har oplevet i Bordeaux. Resultatet er uhørt stort, muskuløst, intens koncentreret, men som altid ved hans store vine, elegant, levende og let drikkeligt. Kæmpe potentiale

Type Rødvin
Producent Chateau Rocheyron
Land Frankrig
Område Bordeaux
Underområde Saint Emillion
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ