93 point - Robert Parker, Wine Advocate: "Volume of the 2022 Chateauneuf du Pape Blanc was cut in half by hail, but what has made its way into the bottle is excellent. An assemblage of Grenache Blanc, Clairette and Roussanne, with smaller portions of Bourboulenc and Picpoul, it's a plump, fleshy effort, medium to full-bodied, with bold flavors of pineapple and citrus and a long, seductively textured finish."
92 point - Matt Walls i Decanter: Intense and shapely, showing plenty of pear and floral notes. Full-bodied, regal and impressive, with a generous mouthfeel and a long finish. A lot of wine for the money, in an oaked style, but not excessively so. Matured 30% in concrete tank, 30% foudres and 40% barriques for 10 months.
Her får du en uhyre elegant og kompleks hvid Châteauneuf du Pape. Næsen byder på en rigdom af blomster og frugter i form af pære, fersken, ananas og passionsfrugt. I munden er vinen fyldig og blød og folder sig ud med et endnu større spektrum af aromaer: Roser, meloner og grønne figner. Vinen slutter af med en lang, forfriskende finish med et tydeligt mineralsk touch. Drikker du vinen i dens pure ungdom, byder den på det rene raffinement. Efter 4 - 5 år udvikler vinen en rigdom og kompleksitet, som giver dig en overdådig nydelse.
Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lanconfamilien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet
på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien. En symfoni af druer fra unikke terroirs Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den arakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.
Omhyggelighed i mark og kælder
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en
omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 mdr.