94 point - James Suckling:
"A stunning Chateauneuf with stacks of ripe blackberry fruit, generous body and concentrated fine tannins. Together with the pronounced minerality, they give this a stunning velvety texture right through the remarkably long intense finish for the challenging 2021 vintage. From field blend vineyards growing on 50% galet cobblestone soil and 50% sandy soil. Grenache is dominant, followed by syrah, but mourvedre, counoise and vaccarese also play an important role. From organically grown grapes. Drink or hold."
91 point - Din Vinguide:
"Frugtcharme med røde bær fra skoven. God balance i strukturen med både syre og tannin. Frugten står frisk og lang."
91 point - WineSpectator:
"Perfumed and inviting, with high-toned red licorice, violet, spiced berry and plum, laced with white pepper and graphite shaving. Silky on the palate, this is a less weighty, more delicate style showing elegance. Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault and Counoise. Drink now through 2030. 8,000 cases made, 1,500 cases imported."
Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape i verdensklasse lavet på 60% Grenache, 15% Syrah, 10% Mourvedre, 10% Cinsault og 5% Counoise. Alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle!
Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lanconfamilien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet
på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien. En symfoni af druer fra unikke terroirs Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den arakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.
Omhyggelighed i mark og kælder
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en
omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 mdr.