2015-årgangen har af konsortiet i Brunello fået topkarakteren 5 stjerner.
Lavet på 100 % Sangiovese Grosso høstet i hånden og gæret på tanke af rustfrit stål. Modnet først 18 måneder på meget store fade (30 hl), så 18 måneder på mindre fade (5 hl) og endelig to år på flaske. Riserva laves kun i de allerbedste årgange af den allerbedste frugt. Mørkere og tættere end den almindelige Brunello fra Costanti. Tætpakket med både sort og rød frugt, elegant tanninstruktur og fast syre. Tåler og kræver lang tids lagring.
Til det bedste oksekød med enkelt tilbehør.
Imponerende Brunello fra den lille håndværksproducent Andrea Constanti. Husets stil er kendetegnet ved slående elegance og intensitet af de bedste vine fra denne zone, at kombinere kraften fra Montalcino med elegance, der kommer fra vinmarker beliggende i stor højde Mørk. En intens og koncentreret Brunello med morelkirsebær, koreander og kanel parfume i næsen. I munden har den en dejlig balance mellem modne, silkebløde tanniner, blødgjort af en fad -og flaske lagring på intet mindre end 48 Månede
Andrea Costanti har drevet denne ejendom i over tyve år, og det har været i hans familie i mere end 200 år. Det er beliggende i Colle al Matrichese i den østlige del af Montalcino-zonen, lige uden for byen Montalcino. Det dækker 10 hektar vinmarker og fordele fra talenter konsulent ønolog Vittorio Fiore. Deres stil er kendetegnet ved slående elegance og intensitet af de bedste vine fra denne zone, at kombinere kraften fra Montalcino med elegance, der kommer fra vinmarker beliggende på en stor højde. Vinmarkerne er plantet på Galestro jord og i en højde på mellem 400-450 meter over havets overflade. Vinstokkene er mellem 6 og 25 år.
Klassiske referencevine Conti Costanti er en af de ældste familier i Montalcino og deres historie som indflydelsesrig familie i området går tilbage til i hvert fald 1555 og i starten af 1700-tallet bliver familien adlet. Som Brunello-producenter går husets historie næsten lige så langt tilbage som den mere kendte nabo Biondi Santi, der lavede en Brunello ca fem år før, Costanti lavede den første. Stilmæssigt ligger de to producenters vine også tæt op ad hinanden og Costantis Brunello nævnes ofte som et ligeværdigt men noget mere rimeligt prissat alternativ til den berømte "il Greppo". Ejendommen ligger i ca 400 meters højde over havet. Tidligere blev sådan en elevation betragtet som for højt beliggende til at modne Sangiovese, men i dag betragtes de højtbeliggende marker som nogle af de mest eftertragtede. Til modning af Brunelloerne bruges hovedsageligt brugte botti på 30 hl, mens der til rossoen også bruges lidt barriques.
Stilen i vinene er elegant og frisk med nogen rusticitet - meget klassisk Brunello på den gammeldags måde.
94+ p. Wine Advocate (årgang 2015)
Boasting dark fruit, scorched earth and savory spice, the Conti Costanti 2015 Brunello di Montalcino Riserva is a wine of broad shoulders and a lasting aromatic imprint. It is fleshy and even a bit flashy, thanks to that abundant and generous aromatic display. To the palate, this Riserva is soft, thickly textured and enriched by the ripeness of its fruit fiber and the warmth of the Tuscan sun. This wine draws its fruit from a 10-hectare site with Galestro soils. - Monica Larner
95 p. Vinous (årgang 2015)
Costanti's 2015 Brunello di Montalcino Riserva takes a good amount of time to blossom in the glass. It’s dusty and floral in character, blowing off notes of white smoke and crushed stone before showing a delightful mix of ripe plums, cherries and sweet spice balanced by hints of leather and flowery undergrowth. There’s a wonderful purity to its red berry fruits, guided by juicy acids and salty minerals, which creates a refreshing yet tactile feel, as fine tannins slowly begin to dry out the expression. Youthfully dry and a bit chewy, this tapers off with gorgeous inner sweetness. Andrea Costanti explains that the barrel regiment here is the same as his straight Brunello, with just one more year in bottle before release, but that he picks the barrel that shows the greatest aging potential and balanced acidity for the Riserva. My best advice is to lose this in the cellar for at least the next five years. - Eric Guido