byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Côte De Py 2021 Morgon Chateau Des Jaques, Louis Jadot

★★★★★★ denkorteavis.dk; "Det er en kostbar vin fra den sydlige del af Bourgogne, men den kan måle sig med de rigtig dyre 1. cru vine fra Côte de Nuits. Den er helt rigtig til påskelammet og drikkes nu og i de næste 10 år."


Marken ligger på den berømte Côte du Puy - en tidligere vulkan, som ligger umiddelbart op af Morgon by. Den geologiske oprindelse og kompositionen af jordbunden er ret så anderledes end i Côte d'Or, og netop derfor er røde Beaujolais-vine altid lavet på Gamay-druen, ikke Pinot Noir som i resten af Bourgogne. Jordbunden og terroir'et i "Côte de Puy" er bestående mest af blå vulkan jord, sand og en smule ler, på et fundament af 150 millioner år gammel granit. Det er det, der er med til at give vinen en ganske dyb farve. Druerne håndplukkes, hvorefter de af-stilkes. Vinen gærer i lukkede kar og gennemgår "pump-over-teknik", hvor efter den lagrer 10 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 50 % er nye fade. Flot farve og dybe insisterende aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element, som stammer fra vulkan jorden. Paletten er rig, nærmest frodig og tanninerne er velformede, harmoniske og imponerende. Fyldig frisk og lidt kødfuld vin med masser af flot frugt. Vinen kan med fordel serveres let kølig.


En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere Louis Jadot er grundlagt i 1859.


På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til. Jadot ejer i dag over 150 ha. af de fineste marker i både Côte d'Or, Pouilly- Fuissé og Cru områderne i Beaujolais, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines. Beaujolais’ genfødsel Beaujolais’ vine var takket være "Nouveau" vinene blevet synonyme med frugtige, tyndbenede tørstslukkere. I gamle dage var vinene anderledes dybe og interessante.


De bedste opnåede priser på niveau med vinene fra Côte d’Or. Siden midten af 90’erne har Jadot investeret kolossale ressourcer i at genopdage den oprindelige Beaujolais, som en længelevende terroirpræget vin af høj klasse. Biodynamik, lave høstudbytter og masser af tid Louis Jadot arbejder med biodynamisk dyrkning og lave høstudbytter. Vinene vinificeres præcis som Côte d’Or-vine, hvilket vil sige med lang tids skindkontakt og gæring med "pigeage", så vinen opnår dybde, styrke og et tydeligt terroir-præg. Vinene fadlagres endvidere i op til 12 måneder. Dette står i grel kontrast til de almindeligt udbredte metoder i Beaujolais, hvor man vinificerer lynhurtigt, hvilket giver lette bællevine med enstrenget frugt. Morgon Côte de Py fra Château des Jacques Jadot købte Château des Jacques i 1996.


Ejendommen var allerede da kendt som den bedste i Moulin à Vent. Siden har Jadot flyttet kvalitetsgrænserne flere alen, og slottets vine tåler i dag en direkte sammenligning med selv hundedyre 1. Crus fra Côte de Nuits. Ejendommen omfatter i alt 70 ha. i Moulin à Vent, Morgon og Fleurie. Jadot har identificeret slottets mest exceptionelle terroirs, og druerne herfra vinificeres særskilt og tappes under vinmarkens navn. Blandt disse terroirs er Côte de Py i Morgon, der er en fantastisk parcel placeret på sydvendte skråninger med blålige basalt jorde af vulkansk oprindelse. Lagret på 50 % nye og 50 % et år gamle fade er det en dyb og maskulin vin med en koncentreret og tæt smag med udsøgt mineralitet og stor længde i finishen.

★★★★★★ denkorteavis.dk; "Det er en kostbar vin fra den sydlige del af Bourgogne, men den kan måle sig med de rigtig dyre 1. cru vine fra Côte de Nuits. Den er helt rigtig til påskelammet og drikkes nu og i de næste 10 år."


Marken ligger på den berømte Côte du Puy - en tidligere vulkan, som ligger umiddelbart op af Morgon by. Den geologiske oprindelse og kompositionen af jordbunden er ret så anderledes end i Côte d'Or, og netop derfor er røde Beaujolais-vine altid lavet på Gamay-druen, ikke Pinot Noir som i resten af Bourgogne. Jordbunden og terroir'et i "Côte de Puy" er bestående mest af blå vulkan jord, sand og en smule ler, på et fundament af 150 millioner år gammel granit. Det er det, der er med til at give vinen en ganske dyb farve. Druerne håndplukkes, hvorefter de af-stilkes. Vinen gærer i lukkede kar og gennemgår "pump-over-teknik", hvor efter den lagrer 10 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 50 % er nye fade. Flot farve og dybe insisterende aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element, som stammer fra vulkan jorden. Paletten er rig, nærmest frodig og tanninerne er velformede, harmoniske og imponerende. Fyldig frisk og lidt kødfuld vin med masser af flot frugt. Vinen kan med fordel serveres let kølig.


En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere Louis Jadot er grundlagt i 1859.


På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til. Jadot ejer i dag over 150 ha. af de fineste marker i både Côte d'Or, Pouilly- Fuissé og Cru områderne i Beaujolais, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines. Beaujolais’ genfødsel Beaujolais’ vine var takket være "Nouveau" vinene blevet synonyme med frugtige, tyndbenede tørstslukkere. I gamle dage var vinene anderledes dybe og interessante.


De bedste opnåede priser på niveau med vinene fra Côte d’Or. Siden midten af 90’erne har Jadot investeret kolossale ressourcer i at genopdage den oprindelige Beaujolais, som en længelevende terroirpræget vin af høj klasse. Biodynamik, lave høstudbytter og masser af tid Louis Jadot arbejder med biodynamisk dyrkning og lave høstudbytter. Vinene vinificeres præcis som Côte d’Or-vine, hvilket vil sige med lang tids skindkontakt og gæring med "pigeage", så vinen opnår dybde, styrke og et tydeligt terroir-præg. Vinene fadlagres endvidere i op til 12 måneder. Dette står i grel kontrast til de almindeligt udbredte metoder i Beaujolais, hvor man vinificerer lynhurtigt, hvilket giver lette bællevine med enstrenget frugt. Morgon Côte de Py fra Château des Jacques Jadot købte Château des Jacques i 1996.


Ejendommen var allerede da kendt som den bedste i Moulin à Vent. Siden har Jadot flyttet kvalitetsgrænserne flere alen, og slottets vine tåler i dag en direkte sammenligning med selv hundedyre 1. Crus fra Côte de Nuits. Ejendommen omfatter i alt 70 ha. i Moulin à Vent, Morgon og Fleurie. Jadot har identificeret slottets mest exceptionelle terroirs, og druerne herfra vinificeres særskilt og tappes under vinmarkens navn. Blandt disse terroirs er Côte de Py i Morgon, der er en fantastisk parcel placeret på sydvendte skråninger med blålige basalt jorde af vulkansk oprindelse. Lagret på 50 % nye og 50 % et år gamle fade er det en dyb og maskulin vin med en koncentreret og tæt smag med udsøgt mineralitet og stor længde i finishen.

DKK  339,00
Fra DKK  279,00
Spar DKK  60,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  339,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  279,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

★★★★★★ denkorteavis.dk; "Det er en kostbar vin fra den sydlige del af Bourgogne, men den kan måle sig med de rigtig dyre 1. cru vine fra Côte de Nuits. Den er helt rigtig til påskelammet og drikkes nu og i de næste 10 år."


Marken ligger på den berømte Côte du Puy - en tidligere vulkan, som ligger umiddelbart op af Morgon by. Den geologiske oprindelse og kompositionen af jordbunden er ret så anderledes end i Côte d'Or, og netop derfor er røde Beaujolais-vine altid lavet på Gamay-druen, ikke Pinot Noir som i resten af Bourgogne. Jordbunden og terroir'et i "Côte de Puy" er bestående mest af blå vulkan jord, sand og en smule ler, på et fundament af 150 millioner år gammel granit. Det er det, der er med til at give vinen en ganske dyb farve. Druerne håndplukkes, hvorefter de af-stilkes. Vinen gærer i lukkede kar og gennemgår "pump-over-teknik", hvor efter den lagrer 10 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 50 % er nye fade. Flot farve og dybe insisterende aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element, som stammer fra vulkan jorden. Paletten er rig, nærmest frodig og tanninerne er velformede, harmoniske og imponerende. Fyldig frisk og lidt kødfuld vin med masser af flot frugt. Vinen kan med fordel serveres let kølig.


En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere Louis Jadot er grundlagt i 1859.


På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til. Jadot ejer i dag over 150 ha. af de fineste marker i både Côte d'Or, Pouilly- Fuissé og Cru områderne i Beaujolais, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines. Beaujolais’ genfødsel Beaujolais’ vine var takket være "Nouveau" vinene blevet synonyme med frugtige, tyndbenede tørstslukkere. I gamle dage var vinene anderledes dybe og interessante.


De bedste opnåede priser på niveau med vinene fra Côte d’Or. Siden midten af 90’erne har Jadot investeret kolossale ressourcer i at genopdage den oprindelige Beaujolais, som en længelevende terroirpræget vin af høj klasse. Biodynamik, lave høstudbytter og masser af tid Louis Jadot arbejder med biodynamisk dyrkning og lave høstudbytter. Vinene vinificeres præcis som Côte d’Or-vine, hvilket vil sige med lang tids skindkontakt og gæring med "pigeage", så vinen opnår dybde, styrke og et tydeligt terroir-præg. Vinene fadlagres endvidere i op til 12 måneder. Dette står i grel kontrast til de almindeligt udbredte metoder i Beaujolais, hvor man vinificerer lynhurtigt, hvilket giver lette bællevine med enstrenget frugt. Morgon Côte de Py fra Château des Jacques Jadot købte Château des Jacques i 1996.


Ejendommen var allerede da kendt som den bedste i Moulin à Vent. Siden har Jadot flyttet kvalitetsgrænserne flere alen, og slottets vine tåler i dag en direkte sammenligning med selv hundedyre 1. Crus fra Côte de Nuits. Ejendommen omfatter i alt 70 ha. i Moulin à Vent, Morgon og Fleurie. Jadot har identificeret slottets mest exceptionelle terroirs, og druerne herfra vinificeres særskilt og tappes under vinmarkens navn. Blandt disse terroirs er Côte de Py i Morgon, der er en fantastisk parcel placeret på sydvendte skråninger med blålige basalt jorde af vulkansk oprindelse. Lagret på 50 % nye og 50 % et år gamle fade er det en dyb og maskulin vin med en koncentreret og tæt smag med udsøgt mineralitet og stor længde i finishen.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent Louis Jadot
Land Frankrig
Område Beaujolais
Underområde Morgon
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Gamay
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ