byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Cuvee Abyss Brut Zero 2016 Øko Champagne Leclerc Briant, Epernay

I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet! 'For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav.


Jordbunden, som vi dyrker vin på i dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans.' fortæller Leclerc-Briant.


Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. - i bedste biodynamiske ånd.


Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse!Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).

I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet! 'For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav.


Jordbunden, som vi dyrker vin på i dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans.' fortæller Leclerc-Briant.


Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. - i bedste biodynamiske ånd.


Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse!Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).

DKK  1.799,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet! 'For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav.


Jordbunden, som vi dyrker vin på i dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans.' fortæller Leclerc-Briant.


Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. - i bedste biodynamiske ånd.


Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse!Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).

Alkohol 12%
Type Champagne/Mousserende
Land Frankrig
Område Champagne
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Vin til mad Aperitif, Fisk, Skaldyr
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ