98 points - Decanter: "Beautiful mid-deep amber/tawny colour. Complex aromas of nuts, figs and apricots. Silky smooth and very refined, extending to suave complexity. Lithe and delicate, long, fine and wonderfully poised – a near-perfect combination of the freshness of youth melded with the complexity of age."
★★★★★ - Ekstra Bladet: "Lys orange med rødbrun kerne. Fin duft af nødder. Dejlig cremet i mund med fin tekstur og god balance. Stadig lidt frugtpræg, men også hasselnødder, mandel og tørrede figner. Elegant stil."
92 points - Robert Parker: "It is silky and sweet, the combination of sugar and freshness serving it in good stead. It lingers beautifully on the finish and simply tastes great. This is not the most complex 20 I've ever had, but its elegance, sunny demeanor and intensely flavorful finish make it a winner. Plus, as it warms and airs to about 60 degrees Fahrenheit, it begins to seem far more complex, too. This is nicely done."
17 points - Jancis Robinson: "RS 145 g/l. Mid-deep tawny amber. Woody, toasty, hazelnuts and some smoke – mostly barrel aromatics. Vibrant acidity lifts the fully-sweet palate, with cooked citrus and strawberry fruit. Spicy, cinnamon, hazelnut and dark chocolate, with just some spirity warmth detracting. A fine 20 Year Old, nevertheless. (TJ)"
95 points - IWSC
20 års tawny fra Dalva i verdensklasse! Forrygende dybde, stor fylde, fedme og med aroma af hasselnødder, figner og appelsinskal. Lang eftersmag der byder på kaffe, kanel og kompleksitet. 20 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra forskellige årgange - både yngre og væsentligt ældre vine - så man opnår en smag, der stilmæssigt rammer en port, der har fadlagret i ca. to årtier. Derved sikrer man samtidig en høj, ensartet kvalitet fra år til år. Hos Dalva anvendes kun de bedste basisvine til dette og derfor fremstår denne 20 års tawny helt fabelagtigt velbalanceret. Stilen hælder mod det fyldige - men vinen bliver på intet tidspunkt tung.
Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.