byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Domaine De Pegau 2016 Réserve, Chateauneuf du Pape

96 Point  - Winespectator


95-97 Point  - Jeb Dunnuck 


93-95 Point - Robert Parker 


Fantastisk årgang af Pegaus store slagnummer, som efterhånden har noget af en fanskare. Réservée er en blend af intet mindre end 13 forskellige druesorter – dog klart domineret af 80% Grenache dominerer billedet med 80%.


Laurence Féraud kører samme forløb her som med topvinen Da Capo … klaserne presses hele, fermentering på cementbeholdere uden tilsætning af gær … og endelig 2 års modning på brugte egefade.


Op fra glasset hvirvler brombær, mørke blommer, sort te, sort peber plus frisk rosmarin og timian. Giv den lidt tid … så melder læder og sandeltræ sig også på banen. Smagen kommer med masser af power og finesse … mørk frugt, nellike, hvid peber og rosmarinen plus timianen fra duften.


Vi vil nødigt lyde blaserte … men det er faktisk på alle måder big time value for money. Bliver bare bedre de næste 5 år og holder sig på øverste trin de næste 20.


Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.


Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.


Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.


I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

96 Point  - Winespectator


95-97 Point  - Jeb Dunnuck 


93-95 Point - Robert Parker 


Fantastisk årgang af Pegaus store slagnummer, som efterhånden har noget af en fanskare. Réservée er en blend af intet mindre end 13 forskellige druesorter – dog klart domineret af 80% Grenache dominerer billedet med 80%.


Laurence Féraud kører samme forløb her som med topvinen Da Capo … klaserne presses hele, fermentering på cementbeholdere uden tilsætning af gær … og endelig 2 års modning på brugte egefade.


Op fra glasset hvirvler brombær, mørke blommer, sort te, sort peber plus frisk rosmarin og timian. Giv den lidt tid … så melder læder og sandeltræ sig også på banen. Smagen kommer med masser af power og finesse … mørk frugt, nellike, hvid peber og rosmarinen plus timianen fra duften.


Vi vil nødigt lyde blaserte … men det er faktisk på alle måder big time value for money. Bliver bare bedre de næste 5 år og holder sig på øverste trin de næste 20.


Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.


Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.


Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.


I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

DKK  599,00
Fra DKK  449,00
Spar DKK  150,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  599,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  499,00
Pris pr. stk v/12 stk.  DKK  449,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

96 Point  - Winespectator


95-97 Point  - Jeb Dunnuck 


93-95 Point - Robert Parker 


Fantastisk årgang af Pegaus store slagnummer, som efterhånden har noget af en fanskare. Réservée er en blend af intet mindre end 13 forskellige druesorter – dog klart domineret af 80% Grenache dominerer billedet med 80%.


Laurence Féraud kører samme forløb her som med topvinen Da Capo … klaserne presses hele, fermentering på cementbeholdere uden tilsætning af gær … og endelig 2 års modning på brugte egefade.


Op fra glasset hvirvler brombær, mørke blommer, sort te, sort peber plus frisk rosmarin og timian. Giv den lidt tid … så melder læder og sandeltræ sig også på banen. Smagen kommer med masser af power og finesse … mørk frugt, nellike, hvid peber og rosmarinen plus timianen fra duften.


Vi vil nødigt lyde blaserte … men det er faktisk på alle måder big time value for money. Bliver bare bedre de næste 5 år og holder sig på øverste trin de næste 20.


Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.


Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.


Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.


I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent Du Pegau
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Chateuneuf-Du-Pape
Årgang 2016
Vintype Chateauneuf du Pape
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache
Vin til mad Fjerkræ, Julemad, Oksekød, Ost
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ