25% Cabernet Sauvignon 70% Merlot 5% Petit Verdot
Dourthe N°1 Rouge blev produceret for første gang i 1993. Druerne bliver hentet forskellige steder i Bordeaux og kommer fra udvalgte parceller, hvor man har kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterer kvalitet og typicitet. Man prioriterer vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinen, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne rødvin fra Bordeaux.
12 mdr. på franske barriques (en lille del nye).
Vinen er sammensat af Merlot (ca. 70%), Cabernet Sauvignon (ca. 20%) samt Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec, som bliver høstet ved deres optimale modning. Efter en 100% afstilkning og en let masning, gennemgår druerne en kort, kølig skindmaceration, efterfulgt af gæringen i ståltanke. Derefter bliver vinene fra de bedste parceller modnet i 12 måneder på nye franske barriques, mens resten af vinen modnes i samme periode på en kombination af ældre barriques (1-4 år) og større træfade af 80 hl. Modningen foregår med løbende omrøringer og omstikninger. Det sikrer vinen god struktur, rundhed, harmoni og kompleksitet. Sammenstikningen fortages umiddelbar før aftapningen. En luksusbehandling for en almindelig rød Bordeaux!
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften kommer der først koncentrerede aromaer af røde og mørke bær, og derefter meget velintegrerede toner af træ og milde krydderier. Smagen er flot afrundet, igen med nuancer af modne bær (solbær, mørke kirsebær og blommer) og med en god harmoni mellem struktur og frugt. Den slutter med en lang og afrundet eftersmag og let røgede toner. Server den til lam, okse, grillet kalv eller and. Den egner sig også fint til gratinerede grønsagsretter eller hvidskimmeloste.
Som anmeldelsen så rigtig beskriver så er det solbær og chokolade, bløde tanniner med et hint af mocca. Det er Bordeaux i den mere elegante, frugtvarme stil. Dog stadigvæk med god rank struktur.
N°1 rouge 2019 : 91 points
“A young red with beautiful chocolate, currant and hints of coffee on the nose
that follow through to a medium to full body with round and polished tannins and a savory finish.
Some steeliness. Nice freshness as well. This shows real Bordeaux character with ripeness and precision.
Extremely well done for such a big blend. Mostly red from Entre-Deux-Mers and Blaye. Cabernet sauvignon and merlot with a dash of petite Verdot.
91 point, James Suckling.