Dumol 2022 RYAN, Russian River Valley



Det helt særlige ved denne enkeltmarks Pinot Noir er, at den er sat sammen af hele fem forskellige kloner dyrket oppe i højderne i sandet jord meget tæt på havet. Det har givet den en særlig friskhed og elegance, som er svær ikke at falde for … især nu hvor den lige har fået et par ekstra år på bagen.


Winemaker Andy Smith valgte at lade vinen modne 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 40% var nye. Duften kommer med røde kirsebær, jordbær, granatæble, rosmarin, sort peber plus noter af jord. I munden dukker røde blommer og blåbær op sammen med røde æbler, rabarber og sort peber før det hele ender i en lang silkeblød finish. Blændende sager




Er trods sin relativt unge alder overraskende drikkeklar, men holder snildt stilen 10-12 år endnu.


Robert Parker - 95 Point 
The 2022 Pinot Noir Ryan comes from the Dutton-Widdoes and Dutton-Jentoft Vineyards, and grapes were harvested August 18 and later on September 4, just before the Labor Day heat wave. It unfurls dramatically in the glass, where wild berries, conifer and violets are accented by tones of dusty earth, tobacco and mushroom. The medium-bodied palate is powerfully styled, with abundant, grainy tannins, bright acidity and a long, spicy finish. It will benefit from 3-5 years in bottle. 1,005 cases were made.


James Suckling - 95 Point 
The spices and pure fruit come through beautifully, with iron, terra cotta and dried strawberry character. Medium- to full-bodied with a reserved nature, and then it delivers at the end with panache. Tight and muscular yet poised. Drink after 2026.


Jeb Dunnuck - 98 Point 
From the oldest vines of the estate, the 2022 Pinot Noir DuMOL Ryan is fantastic on the nose, with notes of fresh leather, Asian spices, sandalwood, and fresh cherries. The palate is vibrant and salty with green valley character, revealing finely coiled tannins, mouthwatering acidity, a saline mineral flourish, and a long finish. This one of the most compelling wines in the vintage for me, and it’s going to age gracefully over the next 15-20 years.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.



Det helt særlige ved denne enkeltmarks Pinot Noir er, at den er sat sammen af hele fem forskellige kloner dyrket oppe i højderne i sandet jord meget tæt på havet. Det har givet den en særlig friskhed og elegance, som er svær ikke at falde for … især nu hvor den lige har fået et par ekstra år på bagen.


Winemaker Andy Smith valgte at lade vinen modne 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 40% var nye. Duften kommer med røde kirsebær, jordbær, granatæble, rosmarin, sort peber plus noter af jord. I munden dukker røde blommer og blåbær op sammen med røde æbler, rabarber og sort peber før det hele ender i en lang silkeblød finish. Blændende sager




Er trods sin relativt unge alder overraskende drikkeklar, men holder snildt stilen 10-12 år endnu.


Robert Parker - 95 Point 
The 2022 Pinot Noir Ryan comes from the Dutton-Widdoes and Dutton-Jentoft Vineyards, and grapes were harvested August 18 and later on September 4, just before the Labor Day heat wave. It unfurls dramatically in the glass, where wild berries, conifer and violets are accented by tones of dusty earth, tobacco and mushroom. The medium-bodied palate is powerfully styled, with abundant, grainy tannins, bright acidity and a long, spicy finish. It will benefit from 3-5 years in bottle. 1,005 cases were made.


James Suckling - 95 Point 
The spices and pure fruit come through beautifully, with iron, terra cotta and dried strawberry character. Medium- to full-bodied with a reserved nature, and then it delivers at the end with panache. Tight and muscular yet poised. Drink after 2026.


Jeb Dunnuck - 98 Point 
From the oldest vines of the estate, the 2022 Pinot Noir DuMOL Ryan is fantastic on the nose, with notes of fresh leather, Asian spices, sandalwood, and fresh cherries. The palate is vibrant and salty with green valley character, revealing finely coiled tannins, mouthwatering acidity, a saline mineral flourish, and a long finish. This one of the most compelling wines in the vintage for me, and it’s going to age gracefully over the next 15-20 years.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.

DKK  999,00
Fra DKK  799,00
Spar DKK  200,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  999,00
Pris pr. stk v/3 stk.  DKK  899,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  799,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser


Det helt særlige ved denne enkeltmarks Pinot Noir er, at den er sat sammen af hele fem forskellige kloner dyrket oppe i højderne i sandet jord meget tæt på havet. Det har givet den en særlig friskhed og elegance, som er svær ikke at falde for … især nu hvor den lige har fået et par ekstra år på bagen.


Winemaker Andy Smith valgte at lade vinen modne 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 40% var nye. Duften kommer med røde kirsebær, jordbær, granatæble, rosmarin, sort peber plus noter af jord. I munden dukker røde blommer og blåbær op sammen med røde æbler, rabarber og sort peber før det hele ender i en lang silkeblød finish. Blændende sager




Er trods sin relativt unge alder overraskende drikkeklar, men holder snildt stilen 10-12 år endnu.


Robert Parker - 95 Point 
The 2022 Pinot Noir Ryan comes from the Dutton-Widdoes and Dutton-Jentoft Vineyards, and grapes were harvested August 18 and later on September 4, just before the Labor Day heat wave. It unfurls dramatically in the glass, where wild berries, conifer and violets are accented by tones of dusty earth, tobacco and mushroom. The medium-bodied palate is powerfully styled, with abundant, grainy tannins, bright acidity and a long, spicy finish. It will benefit from 3-5 years in bottle. 1,005 cases were made.


James Suckling - 95 Point 
The spices and pure fruit come through beautifully, with iron, terra cotta and dried strawberry character. Medium- to full-bodied with a reserved nature, and then it delivers at the end with panache. Tight and muscular yet poised. Drink after 2026.


Jeb Dunnuck - 98 Point 
From the oldest vines of the estate, the 2022 Pinot Noir DuMOL Ryan is fantastic on the nose, with notes of fresh leather, Asian spices, sandalwood, and fresh cherries. The palate is vibrant and salty with green valley character, revealing finely coiled tannins, mouthwatering acidity, a saline mineral flourish, and a long finish. This one of the most compelling wines in the vintage for me, and it’s going to age gracefully over the next 15-20 years.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.


Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.


Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.


Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.


Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!


Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent DuMOL
Land USA
Område Californien
Underområde Russian River Valley
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fjerkræ, Oksekød, Ost
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ