90 Point - Guia Penin
Her får du en kompleks vin lavet på Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot og Merlot. Vinen åbner med en kompleks duft af røde bær og blomster, der får selskab af rosmarin, røg og cedertræ. I munden har den en fyldig tekstur med en god koncentration og smagsintensitet. Syren er forfriskende, og tanninerne er mærkbare, men runde. Frugten er flot afstemt med fadpræget, og vinen kulminerer i en lang, forførende finish. En elegant vin!
DO Vinos de Madrid - en ny stjerne på den spanske vinhimmel
Den spanske hovedstad er langt mindre kendt som navnet på en vinregion. Det ændrer sig. Vinene fra DO Vinos de Madrid er med sikre skridt ved at komme på nethinden hos vinforbrugere, vinkritikere og vinmagere såvel lokalt i Spanien som i den øvrige verden. El Regajal er en af de fremadstormende stjerner.
Unik – ikke bare i Spanien, men i hele verden
El Regajal, stiftet i 1998, drives af far og søn, Daniel Garcia-Pita og Daniel Garcia-Pita Ripollés. Bodegaen ligger 50 km syd for Madrid i en dal, som er berømt verden over blandt entomologer (insektkendere og -forskere), fordi der lever et ekceptionelt stort antal forskellige – og sjældne – sommerfugle på egnen. Sommerfugle er da også et gennemgående grafisk element på El Regajal’s etiketter. Ejendommen er på 400 hektar og omfatter bl.a. en sommerfuglegård og et forskningscenter. Der er 14 hektar med vinmarker, som siden 1998 er plantet til med Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Petit Verdot. Vinmarkerne ligger i 500 – 600 meters højde i det kontinentale klima med kolde vintre og tørre, varme somre. Klimaet tempereres af Tagus og Jarama-floderne, som giver et unikt mikroklima baseret på en jordbund, der består af tre lag fordelt på kalk, sand og ler.
100% økologi i markerne og en verdensberømt vinmager i kælderen
'Vinmarkerne dyrkes manuelt ud fra økologiske og biodynamiske principper i troen på, at ”The soil is a living being”. I kælderen er der moderne faciliteter til vinifikation og lagring, som foregår ud fra håndværksmæssige metoder. Hver druesort høstes i hånden og gærer for sig i små, rustfri ståltanke, inden vinen sammenstikkes og lagrer på små, franske barriques i varierede længde alt efter vintype. Kælderarbejdet forestås med sikker hånd af franske Jerome Bougnaud, som har en fortid som vinmager for Peter Sisseck.
El Regajal Selección Especial
Siden lanceringen i 2001 har Selección Especial høstet international anerkendelse og har et fremragende ry. Druerne er fra lave udbytter og af den bedste kvalitet udelukkende fra El Regajal’s egne ca. 20 år gamle vinstokke. Vinen er sammensat af Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot og Merlot, som efter gæringen lagrer 15 måneder på små, franske barriques. Vinen aftappes uden filtrering. Resultatet er en kompleks vin med afbalancerede aromaer og en god koncentration og smagsintensitet. Vinen åbner med en kompleks duft af røde bær og blomster, der får selskab af rosmarin, røg og cedertræ.