95 point - Tim Atkin: "Fleshy and long on blackberries and black plums, the palate layers up with forest floor and North African spices. Full-ish in body and impressively concentrated, this unleashes a fine film of streamlined tannins around the palate. Crisp acidity firms up the long finish."
90-92 point - Robert Parker, Wine Advocate: "From the part of this large premier cru that touches the route des grands crus, the 2022 Gevrey-Chamberitn 1er Cru Les Combottes delivers aromas of cherries and cassis mingled with potpourri and spices. Medium to full-bodied, rich and enveloping, it's one of the fleshier, more broad-shouldered wines in the range."
Combottes er en 1. Cru af ekstraordinær kvalitet. Alene beliggenheden mellem Grand Cru Clos de la Roche og Grand Cru Latricières Chambertin antyder det. Når marken ikke har Grand Cru status, er det ifølge Benoit Stehly fordi, 80% af marken er ejet af Morey St. Denis avlere. Gevrey-Chambertin avlerne ønskede derfor ikke, at marken skulle være Grand Cru! Kvaliteten er superb, og vinen har virkelig finesse, elegance, aromatisk styrke og længde.
Blandt de fineste Domaines i Côte de Nuits Domaine Georges Lignier i Morey St. Denis er etableret i begyndelsen af det 20. århundrede. Med 16 hektar vinmarker fordelt på 50 parceller i 17 appellationer, er der tale om et af de fineste Domaines i Côtes de Nuits. Domaine Georges Lignier er med 1,50 hektar største ejer i Grand Cru Clos St. Denis. Blandt Premieres Crus ejer Georges Lignier halvdelen af Clos des Ormes i Morey St. Denis, samt en parcel i Gevrey-Chambertin, Combottes, der ligger mellem Grand Cru Clos de la Roche og Latricières-Chambertin.
Ungt talent løfter kvaliteten Et helt nyt og spændende kapitel for Domaine Georges Lignier startede i 2002 da unge og talentfulde Benoit Stehly, nevø til Goerges Lignier (barnebarn af grundlæggeren), efter endt ønologi studie tilsluttede sig sin onkel. Fra 2008 har Benoit Stehly overtaget det fulde ansvar for Domainet. Benoit plejer sine vinstokke med maksimal respekt for naturen, og sætter alt ind på at sikre liv i jorden. Den gennemsnitlige alder på vinstokkene er 50 år, og det er med til at sikre lave hektarudbytter, og druer med optimal koncentration, silkeagtige tanniner og et markant terroir udtryk.
Benoit vinificerer så blidt som muligt, idet målet er at sikre vine, med finesse og elegance. Druerne håndsorteres ad to omgange, både i marken og ved ankomsten til kældrene. Ca. 80% af druerne afstilkes, hvorefter Benoit foretager en kold maceration af 4 til 5 dages varighed. Gæringen foregår med både traditionel pigeage samt remontage, der i følge Benoit gør at gæren arbejder bedre. Fadlagringen varer typisk 18 til 20 måneder, afhængig af årgangen. Siden 2002 har kvaliteten fået et gigantisk løft hos Domaine Georges Lignier. Stilen er i dag virkelig klassisk Bourgogne.
Gevrey-Chambertin, Combottes 1. Cru ekstraordinaire Combottes er en 1. Cru af ekstraordinær kvalitet. Alene beliggenheden mellem Grand Cru CLos de la Roche og Grand Cru Latricières Chambertin antyder det. Når marken ikke har Grand Cru status er det i følge af Benoit Stehly fordi 80 % af marken er ejet af Morey St. Denis avlere. Gevrey- Chambertin avlerne ønskede derfor ikke, at marken skulle være Grand Cru! Kvaliteten er superb og vinen har virkelig finesse, intensitet og stor elegance.