byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Giacomo Conterno 2021 Barbera d'Alba Vigna Francia

Roberto Conterno har især siden årtusindskiftet gjort et stort stykke arbejde med Barbera d’Alba Vigna Francia og har forvandlet en af de fineste traditionelle fortolkninger af Barbera til at være en vin i ubetinget verdensklasse. Vinen er fremstillet første gang i 1978 fra blot 4 år gamle planter og er en frugtdreven Bar- bera d’Alba af uovertruffen, sansefængslende kvalitet og med en dyb territorio-karakter, der nu i endnu hø- jere grad kan forstås og værdsættes efter den lige så unikke Barbera d’Alba Vigna Cerretta er kommet til. Francia giver en generøs Barbera med en påfuglehale af duft- og smagsstoffer og en skøn energi i munden, fuld af præcision, bærsødme og med en vitaliserende syre. Den er udtryksfuld i ungdommens klædedragt og gennemgår en fin evolution, der udfolder Nebbio- lo-lignende tertiære noter i frugtens midte. Vi synes den er på sit smukkeste i de første 8+ år fra høsten.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Roberto Conterno har især siden årtusindskiftet gjort et stort stykke arbejde med Barbera d’Alba Vigna Francia og har forvandlet en af de fineste traditionelle fortolkninger af Barbera til at være en vin i ubetinget verdensklasse. Vinen er fremstillet første gang i 1978 fra blot 4 år gamle planter og er en frugtdreven Bar- bera d’Alba af uovertruffen, sansefængslende kvalitet og med en dyb territorio-karakter, der nu i endnu hø- jere grad kan forstås og værdsættes efter den lige så unikke Barbera d’Alba Vigna Cerretta er kommet til. Francia giver en generøs Barbera med en påfuglehale af duft- og smagsstoffer og en skøn energi i munden, fuld af præcision, bærsødme og med en vitaliserende syre. Den er udtryksfuld i ungdommens klædedragt og gennemgår en fin evolution, der udfolder Nebbio- lo-lignende tertiære noter i frugtens midte. Vi synes den er på sit smukkeste i de første 8+ år fra høsten.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

DKK  749,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Roberto Conterno har især siden årtusindskiftet gjort et stort stykke arbejde med Barbera d’Alba Vigna Francia og har forvandlet en af de fineste traditionelle fortolkninger af Barbera til at være en vin i ubetinget verdensklasse. Vinen er fremstillet første gang i 1978 fra blot 4 år gamle planter og er en frugtdreven Bar- bera d’Alba af uovertruffen, sansefængslende kvalitet og med en dyb territorio-karakter, der nu i endnu hø- jere grad kan forstås og værdsættes efter den lige så unikke Barbera d’Alba Vigna Cerretta er kommet til. Francia giver en generøs Barbera med en påfuglehale af duft- og smagsstoffer og en skøn energi i munden, fuld af præcision, bærsødme og med en vitaliserende syre. Den er udtryksfuld i ungdommens klædedragt og gennemgår en fin evolution, der udfolder Nebbio- lo-lignende tertiære noter i frugtens midte. Vi synes den er på sit smukkeste i de første 8+ år fra høsten.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent Giacomo Conterno
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barbera d’Alba
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Barbera
Vin til mad Fjerkræ, Julemad, Krydret mad, Lam, Oksekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ