byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Barolo CERRETTA 2020 DOCG, Giacomo Conterno

Roberto fremstillede Nebbiolo Langhe fra Cerretta i 2008 og 2009 og den første Barolo Cerretta i 2010 – en historisk og perfekt Barolo fra ca. 20 år gamle planter, tappet på 2000 Magnums i dette fremragende år. Sammenligningen med Barolo Francia er naturligvis lige for og sætter årtier af denne i perspektiv: Barolo Cerretta er en Barolo af en dybere struktur og endnu større kraftfuldhed og voluminøsitet, æterisk, men af forunderlig dybde og ekstrakt. Heroverfor står den mere elegant strukturerede Barolo Francia, hvis raffinement nu bliver tydeligere. Hvis Barolo Cerrettas maskuline tanninstruktur overrasker, så er det interessant at bemærke, at det samme forhold gør sig gældende for Elio Altares aftapning herfra. Robertos marktilføjelser til porteføljen er interessante alene af den grund, at det giver mulighed for at udforske territorio-forskelle i Serralunga d’Alba på allerhøjeste niveau.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændigheder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, måske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede traditionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Monforte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra produceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Francia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Barolo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Roberto fremstillede Nebbiolo Langhe fra Cerretta i 2008 og 2009 og den første Barolo Cerretta i 2010 – en historisk og perfekt Barolo fra ca. 20 år gamle planter, tappet på 2000 Magnums i dette fremragende år. Sammenligningen med Barolo Francia er naturligvis lige for og sætter årtier af denne i perspektiv: Barolo Cerretta er en Barolo af en dybere struktur og endnu større kraftfuldhed og voluminøsitet, æterisk, men af forunderlig dybde og ekstrakt. Heroverfor står den mere elegant strukturerede Barolo Francia, hvis raffinement nu bliver tydeligere. Hvis Barolo Cerrettas maskuline tanninstruktur overrasker, så er det interessant at bemærke, at det samme forhold gør sig gældende for Elio Altares aftapning herfra. Robertos marktilføjelser til porteføljen er interessante alene af den grund, at det giver mulighed for at udforske territorio-forskelle i Serralunga d’Alba på allerhøjeste niveau.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændigheder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, måske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede traditionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Monforte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra produceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Francia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Barolo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

DKK  2.899,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Roberto fremstillede Nebbiolo Langhe fra Cerretta i 2008 og 2009 og den første Barolo Cerretta i 2010 – en historisk og perfekt Barolo fra ca. 20 år gamle planter, tappet på 2000 Magnums i dette fremragende år. Sammenligningen med Barolo Francia er naturligvis lige for og sætter årtier af denne i perspektiv: Barolo Cerretta er en Barolo af en dybere struktur og endnu større kraftfuldhed og voluminøsitet, æterisk, men af forunderlig dybde og ekstrakt. Heroverfor står den mere elegant strukturerede Barolo Francia, hvis raffinement nu bliver tydeligere. Hvis Barolo Cerrettas maskuline tanninstruktur overrasker, så er det interessant at bemærke, at det samme forhold gør sig gældende for Elio Altares aftapning herfra. Robertos marktilføjelser til porteføljen er interessante alene af den grund, at det giver mulighed for at udforske territorio-forskelle i Serralunga d’Alba på allerhøjeste niveau.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændigheder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, måske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede traditionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Monforte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra produceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Francia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Barolo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Giacomo Conterno
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2020
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ