Robert Parker 95
Jeb Dunnuck 96+
Der er koldt på Seascape Vineyard, som ligger meget tæt på havet. Faktisk er der så koldt, at druerne ofte først er klar til høst i november. Til gengæld er det noget af det mest fantastiske Pinot Noir, vi nogensinde har smagt.
På Seascape er der primært plantet Dijon-klonerne 777, 114 og 115. Winemaker Jeff Stewart giver mosten 17 måneder på franske egefade, hvoraf 27% er helt nye. Ingen filtrering. Kun ren nydelse.
Duften af hindbær, kirsebær, rosenblade, granatæble og salvie hvirvler elegant op fra glasset. I munden dominerer masser af rød frugt, Cherry Coke, krydderier og noter af jord … inden den længste og mest elegante finish længe oplevet sætter ind.
Der blev kun produceret 438 kasser af dette pragtværk i 2016 og vi var så heldige, at få fingre i nogle af de meget få, som forlader USA. Med andre ord … don’t wait too long.
Robert Parker 95 -
Pale to medium ruby-purple in color, the 2017 Pinot Noir Seascape Vineyard gives up pronounced notes of warm cranberries, Bing cherries and raspberry coulis with hints of lilacs, underbrush and fungi. Medium-bodied, the palate is charged with red berries and earthy sparks, framed by silken-textured tannins and bold freshness, finishing long and mineral laced. 313 cases were made.
Jeb Dunnuck 96+ -
Coming from the Sonoma Coast, the 2017 Pinot Noir Seascape Vineyard nevertheless seems to have a touch of Russian River-like opulence and power, showing loads of mulberry and cranberry fruit as well as notes of scorched earth, graphite, licorice, and damp forest floor. Rich, concentrated, and medium to full-bodied, it shows the more focused, backward, chiseled style of the vintage yet is far from austere or angular. The cellar will be your friend on this one, and a solid 2-3 years of bottle age are warranted. Nevertheless, it's packed with potential.
Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.
Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.
Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.
Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.
Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.
Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..
Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.