99 Point - Jeb Dunnuck
98 Point - Vinous
96 Point - Robert Parker
Forrygende enkeltmarks Cabernet med imponerende fylde og dybde fra troldmanden Thomas Rivers Brown. Druerne kommer fra de absolut bedste blocks på Herb Lamb Vineyard, der ligger helt perfekt for foden af Howell Mountain i Napa County.
Der bliver talt med druerne. Sunget for dem. Og de bliver selvfølgelig høstet i hånden tidligt om morgenen for at bevare mest mulig friskhed. Thomas Rivers Brown har givet juicen 14 måneder på franske egefade – hvoraf 85% var helt nye.
Som de andre af mandens vine, performer den helt sindssygt allerede som ganske ung. Duften samler mørk frugt, oliven, grillet kød, sød tobak, sort te, kamfer og vanilje på allerbedste vis. De samme noter træder frem igen i smagen, som udover dybden har en elegance, man skal lede meget længe efter. Klar nu men har et langt og stolt liv foran sig.
Jeb Dunnuck
Lastly, the 2018 Cabernet Sauvignon Herb Lamb Vineyard is a true superstar in the vintage and reminds me of a great vintage of Château Margaux with its exotic bouquet of blue fruits, sandalwood, spring flowers, menthol, and lead pencil shavings. These all carry to a powerful, full-bodied 2018 with a weightless texture, building tannins, flawless balance, and a gorgeous finish. It's not a wine that hits you over the head with fruit, but it builds incrementally on the palate and has perfect balance as well as the class and depth to benefit from 4-5 years of bottle age and keep for 25-30 years.
Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men heldigvis har han også tid til sit personlige projekt – Rivers-Marie – som han kører sammen med sin kone Genevieve Marie Welsh. Her lader han sin kærlighed til ikke mindst Bourgogne og Pinot Noir flyve frit og skaber nogle resultater, man bare må lette på hatten over. Og det gør flere af verdens førende vinanmeldere, så sandelig også.
Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.
I 2002 så hjertebarnet Rivers-Marie så dagens lys. Han startede i det helt små med Pinot Noir fra Summa Vineyard i Sonoma Coast regionen. Med tiden er Pinot Noir fra andre marker kommet til og i dag producerer Rivers-Marie en sand perlerække af enkeltmarksvine – nu også på Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men deres trademark er i vores optik klart Pinot Noir.
Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.
Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!