byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

INOPIA Blanc 2021 Clos Saouma Lucien Le Moine, Rhone

”Ovenud mega-freaking lækker duft af stor hvid Bourgogne, selvom vi er i Rhone” - Søren Frank, Berlingske juli 2019


Nyt projekt i Châteauneuf-du-Pape: Clos Saouma


Top Bourgogne producenten Lucien Le Moine laver her, fra hans egne jordbesiddelser i Rhone, en helt igennem pragtfuld fuldfed hvidvin. Lavet på Grenache blanc, Bourbulenc, Marsanne og Rousanne. Lagres hele 16 måneder, hvor den fede, ananaslignende fremtoning vælter frem.


Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. En vinmark med en jordbund af sand og ”galets” (runde sten) og tilplantet i 1940 og 1960 med Grenache Noir og en smule Mourvèdre.


Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn): Les Grès, Cabrières, Pied de Beau og Les Serres, således at ejendommen i dag er på i alt 3,3 ha. beplantet med bl.a. Grenache Noir, Grenache Blanc, Mourvèdre, Syrah og andre klassiske druer fra området.


En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-duRhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.


Behøver vi at fortælle, at vinene fra ”Clos Saouma” ganske enkelt er enestående i enhver henseende…!

Tilbud

”Ovenud mega-freaking lækker duft af stor hvid Bourgogne, selvom vi er i Rhone” - Søren Frank, Berlingske juli 2019


Nyt projekt i Châteauneuf-du-Pape: Clos Saouma


Top Bourgogne producenten Lucien Le Moine laver her, fra hans egne jordbesiddelser i Rhone, en helt igennem pragtfuld fuldfed hvidvin. Lavet på Grenache blanc, Bourbulenc, Marsanne og Rousanne. Lagres hele 16 måneder, hvor den fede, ananaslignende fremtoning vælter frem.


Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. En vinmark med en jordbund af sand og ”galets” (runde sten) og tilplantet i 1940 og 1960 med Grenache Noir og en smule Mourvèdre.


Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn): Les Grès, Cabrières, Pied de Beau og Les Serres, således at ejendommen i dag er på i alt 3,3 ha. beplantet med bl.a. Grenache Noir, Grenache Blanc, Mourvèdre, Syrah og andre klassiske druer fra området.


En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-duRhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.


Behøver vi at fortælle, at vinene fra ”Clos Saouma” ganske enkelt er enestående i enhver henseende…!

Normalpris: DKK  325,00
Specialpris DKK  219,00
Spar DKK  106,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

”Ovenud mega-freaking lækker duft af stor hvid Bourgogne, selvom vi er i Rhone” - Søren Frank, Berlingske juli 2019


Nyt projekt i Châteauneuf-du-Pape: Clos Saouma


Top Bourgogne producenten Lucien Le Moine laver her, fra hans egne jordbesiddelser i Rhone, en helt igennem pragtfuld fuldfed hvidvin. Lavet på Grenache blanc, Bourbulenc, Marsanne og Rousanne. Lagres hele 16 måneder, hvor den fede, ananaslignende fremtoning vælter frem.


Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. En vinmark med en jordbund af sand og ”galets” (runde sten) og tilplantet i 1940 og 1960 med Grenache Noir og en smule Mourvèdre.


Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn): Les Grès, Cabrières, Pied de Beau og Les Serres, således at ejendommen i dag er på i alt 3,3 ha. beplantet med bl.a. Grenache Noir, Grenache Blanc, Mourvèdre, Syrah og andre klassiske druer fra området.


En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-duRhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.


Behøver vi at fortælle, at vinene fra ”Clos Saouma” ganske enkelt er enestående i enhver henseende…!

Alkohol 14%
Type Hvidvin
Producent Lucien Le Moine
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Côtes du Rhône
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Ost, Skaldyr, Sushi, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ