byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Langhe 2016 DOC Pinot Nero, Gian Luca Colombo

Gian Lucas Pinot Nero er en vin, der undergår en stadig perfektionering og viser en særlig side af hans talent, nemlig dette at kunne udtrykke Langa-territorio igennem denne eftertragtede sort på en måde, der bringer mindelser om Bourgogne.... og så er vinen alligevel helt sin egen. 2016’eren er forventeligt bevægende og 2017’eren er helt enestående for året og genkalder en Chambolle-Musigny med et segni di Langa, et aftryk fra Langa: Floral, intens og yndefuld. Prøv denne vin til fx. Risotto Carnaroli med trøfler eller efterårets fuglevildt


Gian Luca Colombo (f. 1983) grundlagde sit vinbrug i 2011 og hans cantina ligger i Roddi, der er en af de 11 kommuner i Barolo DOCG-produktionszonen. Han omtaler sig selv som enologo e viticoltore, vinmager og vindyrker, og tilhører en ny generation af Langaproducenter med et eget fornyelsesprojekt og vi tøver ikke med at kalde ham avantgarde i ordets bedste betydning. Gian Luca har en kandidatgrad i vindyrkning og ønologi fra Torino Universitet (fra 2010) og mange års praktisk erfaring som ønolog, konsulent og winemaker og i 2014 modtog han den såkaldte Gambelli-award og blev kåret som Italiens bedste unge ønolog under 35 år. Hans produktionsfilosofi er oplyst af moderne videnskabelige indsigter, og i marken arbejder han økologisk og er tilhænger af den såkaldte Simonit & Sirch beskæringsmetode, der eksempelvis også anvendes hos Domaine Leroy i Bourgogne.


Der er et stærkt fokus på vinplanternes sundhed for at opnå det bedst tænkelige druemateriale til at udtrykke dyrkningsstedets særlige ånd. I kælderen arbejder han med lange macerationstider og meget lave temperaturer og han foretrækker botti di rovere til lagring af sine vine og er stærkt forbeholden over for nye, toastede barriques. Forenklet sagt arbejder han på at forny den allerede opdaterede traditionalisme og stilmæssigt kunne man måske derfor tale om nytraditionalisme. Alle vine er teknisk eminente, men samtidig sjælfulde, de er smidige og elegante og emmer af saftig frugt og har en udsøgt balance og stor drikbarhed. Gian Luca har som den første i Langa for alvor knækket koden for Pinot Nero, der er særlig enigmatisk her og den er blandt de fineste i Italien; nu Vino Rosso har en inciterende ynde; Barbera d’Alba kommer fra meget gamle planter og er ligesom Nebbiolo d’Alba af enestående kvalitet og 2016 er første årgang for hans Barolo.

Gian Lucas Pinot Nero er en vin, der undergår en stadig perfektionering og viser en særlig side af hans talent, nemlig dette at kunne udtrykke Langa-territorio igennem denne eftertragtede sort på en måde, der bringer mindelser om Bourgogne.... og så er vinen alligevel helt sin egen. 2016’eren er forventeligt bevægende og 2017’eren er helt enestående for året og genkalder en Chambolle-Musigny med et segni di Langa, et aftryk fra Langa: Floral, intens og yndefuld. Prøv denne vin til fx. Risotto Carnaroli med trøfler eller efterårets fuglevildt


Gian Luca Colombo (f. 1983) grundlagde sit vinbrug i 2011 og hans cantina ligger i Roddi, der er en af de 11 kommuner i Barolo DOCG-produktionszonen. Han omtaler sig selv som enologo e viticoltore, vinmager og vindyrker, og tilhører en ny generation af Langaproducenter med et eget fornyelsesprojekt og vi tøver ikke med at kalde ham avantgarde i ordets bedste betydning. Gian Luca har en kandidatgrad i vindyrkning og ønologi fra Torino Universitet (fra 2010) og mange års praktisk erfaring som ønolog, konsulent og winemaker og i 2014 modtog han den såkaldte Gambelli-award og blev kåret som Italiens bedste unge ønolog under 35 år. Hans produktionsfilosofi er oplyst af moderne videnskabelige indsigter, og i marken arbejder han økologisk og er tilhænger af den såkaldte Simonit & Sirch beskæringsmetode, der eksempelvis også anvendes hos Domaine Leroy i Bourgogne.


Der er et stærkt fokus på vinplanternes sundhed for at opnå det bedst tænkelige druemateriale til at udtrykke dyrkningsstedets særlige ånd. I kælderen arbejder han med lange macerationstider og meget lave temperaturer og han foretrækker botti di rovere til lagring af sine vine og er stærkt forbeholden over for nye, toastede barriques. Forenklet sagt arbejder han på at forny den allerede opdaterede traditionalisme og stilmæssigt kunne man måske derfor tale om nytraditionalisme. Alle vine er teknisk eminente, men samtidig sjælfulde, de er smidige og elegante og emmer af saftig frugt og har en udsøgt balance og stor drikbarhed. Gian Luca har som den første i Langa for alvor knækket koden for Pinot Nero, der er særlig enigmatisk her og den er blandt de fineste i Italien; nu Vino Rosso har en inciterende ynde; Barbera d’Alba kommer fra meget gamle planter og er ligesom Nebbiolo d’Alba af enestående kvalitet og 2016 er første årgang for hans Barolo.

DKK  249,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Gian Lucas Pinot Nero er en vin, der undergår en stadig perfektionering og viser en særlig side af hans talent, nemlig dette at kunne udtrykke Langa-territorio igennem denne eftertragtede sort på en måde, der bringer mindelser om Bourgogne.... og så er vinen alligevel helt sin egen. 2016’eren er forventeligt bevægende og 2017’eren er helt enestående for året og genkalder en Chambolle-Musigny med et segni di Langa, et aftryk fra Langa: Floral, intens og yndefuld. Prøv denne vin til fx. Risotto Carnaroli med trøfler eller efterårets fuglevildt


Gian Luca Colombo (f. 1983) grundlagde sit vinbrug i 2011 og hans cantina ligger i Roddi, der er en af de 11 kommuner i Barolo DOCG-produktionszonen. Han omtaler sig selv som enologo e viticoltore, vinmager og vindyrker, og tilhører en ny generation af Langaproducenter med et eget fornyelsesprojekt og vi tøver ikke med at kalde ham avantgarde i ordets bedste betydning. Gian Luca har en kandidatgrad i vindyrkning og ønologi fra Torino Universitet (fra 2010) og mange års praktisk erfaring som ønolog, konsulent og winemaker og i 2014 modtog han den såkaldte Gambelli-award og blev kåret som Italiens bedste unge ønolog under 35 år. Hans produktionsfilosofi er oplyst af moderne videnskabelige indsigter, og i marken arbejder han økologisk og er tilhænger af den såkaldte Simonit & Sirch beskæringsmetode, der eksempelvis også anvendes hos Domaine Leroy i Bourgogne.


Der er et stærkt fokus på vinplanternes sundhed for at opnå det bedst tænkelige druemateriale til at udtrykke dyrkningsstedets særlige ånd. I kælderen arbejder han med lange macerationstider og meget lave temperaturer og han foretrækker botti di rovere til lagring af sine vine og er stærkt forbeholden over for nye, toastede barriques. Forenklet sagt arbejder han på at forny den allerede opdaterede traditionalisme og stilmæssigt kunne man måske derfor tale om nytraditionalisme. Alle vine er teknisk eminente, men samtidig sjælfulde, de er smidige og elegante og emmer af saftig frugt og har en udsøgt balance og stor drikbarhed. Gian Luca har som den første i Langa for alvor knækket koden for Pinot Nero, der er særlig enigmatisk her og den er blandt de fineste i Italien; nu Vino Rosso har en inciterende ynde; Barbera d’Alba kommer fra meget gamle planter og er ligesom Nebbiolo d’Alba af enestående kvalitet og 2016 er første årgang for hans Barolo.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Gian Luca Colombo
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Langhe
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fisk, Fjerkræ
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ