Las Retamas er en vin, som spontant kan forstås og nydes. Den er lavet på et mix af Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot og Merlot. Resultatet er en dejlig saftig og forførende vin, som åbner med en fin duft af røde og mørke bær, der får selskab af balsamiske noter. I munden er den fyldig med en veldefineret frugt og bløde, men mærkbare tanniner fra fadlagringen. Finishen er lang og saftig. En dejlig vin til tapas, kraftige pastaretter og faste oste.
DO Vinos de Madrid - en ny stjerne på den spanske vinhimmel
Den spanske hovedstad er langt mindre kendt som navnet på en vinregion. Det ændrer sig. Vinene fra DO Vinos de Madrid er med sikre skridt ved at komme på nethinden hos vinforbrugere, vinkritikere og…Læs mere
Las Retamas er en vin, som spontant kan forstås og nydes. Den er lavet på et mix af Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot og Merlot. Resultatet er en dejlig saftig og forførende vin, som åbner med en fin duft af røde og mørke bær, der får selskab af balsamiske noter. I munden er den fyldig med en veldefineret frugt og bløde, men mærkbare tanniner fra fadlagringen. Finishen er lang og saftig. En dejlig vin til tapas, kraftige pastaretter og faste oste.
DO Vinos de Madrid - en ny stjerne på den spanske vinhimmel
Den spanske hovedstad er langt mindre kendt som navnet på en vinregion. Det ændrer sig. Vinene fra DO Vinos de Madrid er med sikre skridt ved at komme på nethinden hos vinforbrugere, vinkritikere og vinmagere såvel lokalt i Spanien som i den øvrige verden. El Regajal er en af de fremadstormende stjerner.
Unik – ikke bare i Spanien, men i hele verden
El Regajal, stiftet i 1998, drives af far og søn, Daniel Garcia-Pita og Daniel Garcia-Pita Ripollés. Bodegaen ligger 50 km syd for Madrid i en dal, som er berømt verden over blandt entomologer (insektkendere og -forskere), fordi der lever et ekceptionelt stort antal forskellige – og sjældne – sommerfugle på egnen. Sommerfugle er da også et gennemgående grafisk element på El Regajal’s etiketter. Ejendommen er på 400 hektar og omfatter bl.a. en sommerfuglegård og et forskningscenter. Der er 14 hektar med vinmarker, som siden 1998 er plantet til med Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Petit Verdot. Vinmarkerne ligger i 500 – 600 meters højde i det kontinentale klima med kolde vintre og tørre, varme somre. Klimaet tempereres af Tagus og Jarama-floderne, som giver et unikt mikroklima baseret på en jordbund, der består af tre lag fordelt på kalk, sand og ler.
100% økologi i markerne og en verdensberømt vinmager i kælderen
Vinmarkerne dyrkes manuelt ud fra økologiske og biodynamiske principper i troen på, at ”The soil is a living being”. I kælderen er der moderne faciliteter til vinifikation og lagring, som foregår ud fra håndværksmæssige metoder. Hver druesort høstes i hånden og gærer for sig i små, rustfri ståltanke, inden vinen sammenstikkes og lagrer på små, franske barriques i varierede længde alt efter vintype. Kælderarbejdet forestås med sikker hånd af franske Jerome Bougnaud, som har en fortid som vinmager for Peter Sisseck.
…læs mindre