byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Longrow 21 år Peated Single Malt Whisky Limited Release 46% (2023)

Longrow 21 Years Old er en røget single malt whisky fra Campbeltown i Skotland. Denne udgivelse har været længe ventet, for det er første gang i umindelige tider, at Springbank frigiver en Longrow der er ældre end 18 år til verdensmarkedet. Longrow udgør kun 10% af Springbanks samlede produktion, og beholdningen af gammel Longrow er ganske lille! Den er lagret på 60% sherryfade og 40% bourbonfade og, i vanlig Springbank-stil, tappet ved 46% uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Mørkt rav.
Duft: Fyldig, mørk og kødfuld duft af røg, a la beef jerky og jamon iberico, efterfulgt af toffee, popcorn og honningmelon.
Smagsnoter: Cremet smag fyldt med svesker, tørret kokos, fennikel og kandiseret appelsin.


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.



 


The oldest whisky in the Longrow core range, the annually released 21 year old has a different maturation with each release. Sweet peat smoke and maritime notes show Longrow at its best in this most recent edition.


 


Nose




A soft peat influence introduces this dram, reminiscent of smoked mussels and cured meats, balanced with sweet notes of apricot and peach.


Palate


The peat influence becomes more robust on the palate while retaining the coastal characteristics typical to Longrow, with notes of seaweed and samphire coming through. The sweetness from the nose persists in notes of soft, ripe berries.


Finish


A delicate, creamy finish, there are notes of raspberries, caramelised butter, cranachan and prolonged peat smoke.


Longrow 21 Years Old er en røget single malt whisky fra Campbeltown i Skotland. Denne udgivelse har været længe ventet, for det er første gang i umindelige tider, at Springbank frigiver en Longrow der er ældre end 18 år til verdensmarkedet. Longrow udgør kun 10% af Springbanks samlede produktion, og beholdningen af gammel Longrow er ganske lille! Den er lagret på 60% sherryfade og 40% bourbonfade og, i vanlig Springbank-stil, tappet ved 46% uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Mørkt rav.
Duft: Fyldig, mørk og kødfuld duft af røg, a la beef jerky og jamon iberico, efterfulgt af toffee, popcorn og honningmelon.
Smagsnoter: Cremet smag fyldt med svesker, tørret kokos, fennikel og kandiseret appelsin.


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.



 


The oldest whisky in the Longrow core range, the annually released 21 year old has a different maturation with each release. Sweet peat smoke and maritime notes show Longrow at its best in this most recent edition.


 


Nose




A soft peat influence introduces this dram, reminiscent of smoked mussels and cured meats, balanced with sweet notes of apricot and peach.


Palate


The peat influence becomes more robust on the palate while retaining the coastal characteristics typical to Longrow, with notes of seaweed and samphire coming through. The sweetness from the nose persists in notes of soft, ripe berries.


Finish


A delicate, creamy finish, there are notes of raspberries, caramelised butter, cranachan and prolonged peat smoke.


DKK  3.495,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Longrow 21 Years Old er en røget single malt whisky fra Campbeltown i Skotland. Denne udgivelse har været længe ventet, for det er første gang i umindelige tider, at Springbank frigiver en Longrow der er ældre end 18 år til verdensmarkedet. Longrow udgør kun 10% af Springbanks samlede produktion, og beholdningen af gammel Longrow er ganske lille! Den er lagret på 60% sherryfade og 40% bourbonfade og, i vanlig Springbank-stil, tappet ved 46% uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Mørkt rav.
Duft: Fyldig, mørk og kødfuld duft af røg, a la beef jerky og jamon iberico, efterfulgt af toffee, popcorn og honningmelon.
Smagsnoter: Cremet smag fyldt med svesker, tørret kokos, fennikel og kandiseret appelsin.


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.



 


The oldest whisky in the Longrow core range, the annually released 21 year old has a different maturation with each release. Sweet peat smoke and maritime notes show Longrow at its best in this most recent edition.


 


Nose




A soft peat influence introduces this dram, reminiscent of smoked mussels and cured meats, balanced with sweet notes of apricot and peach.


Palate


The peat influence becomes more robust on the palate while retaining the coastal characteristics typical to Longrow, with notes of seaweed and samphire coming through. The sweetness from the nose persists in notes of soft, ripe berries.


Finish


A delicate, creamy finish, there are notes of raspberries, caramelised butter, cranachan and prolonged peat smoke.


Alkohol 46%
Type Whisky
Producent Longrow
Land Skotland
Område Speyside
Alder 21 år
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ