Louis Roederers Rosé Vintage er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Vintage Rosé bruger man (alt efter årgangen) 30-38% Chardonnay samt 62-70% Pinot Noir druer, der kommer fra nogle af Roederers ældste vinstokke i Cumières, som er kendte for at give ekstremt koncentreret most både i smagen, aromaen og farven. Ingen malolaktisk gæring i denne vin, men 20-24% af den er modnet på træfade efter første gæring. Gæringen på flaske varer i en periode på 4 år, og efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt fra 8-10 af Roederers bedste Grands Crus marker og som er lagrede på fad i 4-10 år. Cuvée 2014 har flaskelagret i 4 år før degorgering og 6 måneder efter, for at opnå den ønsket modenhed og balance før frigivelse.
I duften er vinen meget kompleks med nuancer af modne, røde frugter (solbær og ribs) samt ristet brød. I smagen er det elegancen, som især kommer frem med en meget aromatisk finish, som gør vinen meget charmerende på trods af dens mørke stil.
Varmt, dybt beroligende og indbydende noter, efterfølgende en tør modenhed, der er typisk for Louis Roederer. Præcision og renheden giver ekko i ganen med et modent angreb af Pinot noir fra de sydvendte Cumieres-skråninger, eskorteret af Chardonnays næsten sure friskhed fra de nordlige Chouilly-skråninger. Smagen af moden saftig frugt blandes i en tekstur, der er både glat og frisk. Der er en følelse af finesse og elegance i den lange finish.
For at producere sine rosé champagner bruger Louis Roederer saignée processen efter kold pellikulær maceration, som varer fra 5 til 8 dage i væskefasen. Rosé 2010 cuvée er alderen i 4 år på “lees” og efterlades yderligere i en minimumsperiode på 6 måneder efter disgorging for at opnå optimal modenhed. Ren, præcis og frisk.
Delikat lyserød farve med lidt blålig glans. Livlig strøm af fine bobler. Rene søde florale noter (kaprifol og lilje), lidt syrelige vilde jordbær og mandarin.
Når man disponerer over 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker - oven i købet klassificerede som "Premier og Grand Cru" - og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Huset Louis Roederer dækker således selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay.
I løbet af de seneste mange år har Louis Roederer givet større og større plads til bæredygtighed og til biodynamik. Louis Roederer har allerede opnået DEMETER certifikatet (biodynamik) for de vinmarker, som producerer druer til Cristal. Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers meget kendte Vins de Réserve, som er et lager af "gamle" vine, der ligger på brugte egetræsfade à 60 hl. Réserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintage champagnerne for at sikre en kontinuert stor ensartethed i hver enkelt af disse.