91 point - Vinous: Mâconnais 2022/2023: Don’t Pass Me By (Aug 2024): "The 2022 Mâcon-Solutré was a little better last year…yet it remains a very fine example. Still, those wet pavement and flinty aromas on the nose, the palate has lost just a little of its initial horsepower, the acidity keeps this on its toes. I'd fetch for a waiters' corkscrew over the next five years."
Mâcon-Solutré har en smuk gul farve med gyldne reflekser. I næsen byder vinen på frisk citrus, akacieblomster og flint. I munden er den rund, moden og fyldig med aromaer af citrus, lyse frugter og et dejligt, mineralsk touch i eftersmagen, som balanceres flot af en forfriskende syre.
Det ypperste fra Pouilly-Fuissé
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé, mener de det for alvor, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.
4,2 hektarer fordelt på 14 terroirs
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som i 2019 får 1er cru status. Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 – 500 meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit udspring.
Nænsom og naturlig behandling fra vinstok til flaske
Chardonnay-druerne stammer fra "Au Mont" og "Aux Combes" parcellerne, som ligger i 250 - 500 meters højde, hvilket er usædvanligt højt for AOC Bourgogne. Eksponeringen er mod syd og sydøst. De "gamle" vinstokke har en ideel alder på ca. 30 år. Høsten, som overstås på 7 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet i små 30 liters kasser og fortsætter via tyngdekraft til tanke, hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne i 16 måneder uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra et udbytte på 50 hl/ha. 8% af vinen har lagret på 2 år gamle Troncais-fade, mens de resterende 92% har lagret på tanke af rustfri stål.