92 Point - Falstaff
Vine i topkvalitet skabes i vinmarker, hvor geologi, soleksponering, microklima og vinstokke går op i en højere enhed med en dygtig avleres arbejde. Hundspoint marken ligger med en sydlig eksponering på et tyndt toplag af "löss" jorde, placeret direkte på grundfjeldet. Gæring og lagring på tanke af rustfrit stål sigter på at bevare frugten og friskheden optimalt. Duften er intens, præcis, mineralsk og ekstremt frisk og elegant. Smagen er blomstrende, frisk og med udtalt og ekstremt appetitlig mineralitet med fine noter af ananas og passionsfrugt. Perfekt til spæde grøntsager, lys fisk, sushi, tapas eller fjerkræ.
Skandale baner vejen for helhjertet kvalitets satsning
Efter første verdenskrig var Østrig den tredje største vinproducent i verden. Vinindustrien var imidlertid baseret på høj volumen bulk-vine. De store mængder af tynde, syrlige vine banede vejen for Østrigs vinskandale i 1985, hvor skrupelløse vinkøbmænd blev taget for at blande det giftige stof diethylenglycol i vinene, i et forsøg på at give dem en mere fyldig smag. Østrigsk vin lå i ruiner. Skandalen nødvendiggjorde imidlertid en massiv ændring af kulturen og den helhjertede satsning på kvalitet, som er det funklende fundament Østrigsk vin står på i dag.
Gruber Röschitz - passion og tradition
Gruber familien har dyrket vin i Röschitz siden 1814. I en alder af bare 16 år besluttede Ewald Gruber at transformere sin vingård til et mønstervinbrug. Ambitionen var i al sin enkelhed at blive en af de Østrigs førende vinavlere. Ewald Grubers passion har vist sig at være yderst smitsom. Tre af hans seks børn, Maria, Christian og Ewald Jr. overtog vingården i 2012. Familiens ambitioner er blevet kronet med konstant succes: Gruber vine har modtaget utallige priser i Østrig og Europa.
Kvalitet fra Weinviertel
Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig er den største vinregion i landet. Her dyrkes halvdelen af landets "nationaldrue" Grüner Veltliner. Weinviertel Grüner Veltliner opnåede da også landets første DAC - Districtus Austriae Controllatus, der modsvarer det franske AOP system. Byen Röschitz ligger foden af Manharts-bjergryggen. Her findes det bedste terroir og det bedste mikroklima i Weinviertel. Klimaet er køligt, jordlaget er tyndt og vinstokkene har direkte kontakt med grundfjeldet, hvilket giver vinene en udsøgt og vanvittigt appetitlig mineralitet.