byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Mercurey 1er Cru 2020 Clos Du Chateau de Montaigu Monopole, Domaine Meix-Foulot

Uhyre elegant 1. Cru fra monopol-mark. Vinen viser begyndende modenhed i den intense og dybe duft. Fyldig og intens smag med elegante, spicy noter.


92 point - Robert Parker: "The 2020 Mercurey 1er Cru Clos du Château de Montaigu is the most integrated and compelling wine in the range. Exhibiting aromas of sweet berries, spices, cherries, loamy soil and creamy new oak, it's medium to full-bodied, fleshy and ample, with powdery tannins and vibrant acids."


92 point - Burghound: "Discreet but not invisible wood frames notably ripe yet nicely fresh aromas of plum, dark cherry, violet, spice and again, ample earth influence. Like the Les Veleys, the medium-bodied flavors possess a beguiling texture along with plenty of sap that serves to buffer the equally firm tannic spine shaping the mineral-driven finish that exhibit excellent length. This is a bit more sophisticated and should age effortlessly over the mid to even longer-term."


Domaine du Meix Foulot befinder sig for foden af ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens hertuger af Bourgogne.


Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956. 20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene. I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet.


Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z. Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné" metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk.


De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg. 2009 Mercurey 1. Cru Clos du Château de Montaigu Domaine du Meix Foulot er eneejer af dette 1,9 ha. store Clos. Vinstokkene er mellem 20 og 70 år gamle. Jorden i dette Clos er meget varieret og kompleks, og giver en vin, der på en gang er elegant og rund, men med underliggende styrke og struktur. Agnes vinificerer på den naturlige gær, med både pigeage og remontage, og efterfølgende lang maceration. Den unge vi lagres på fad, heraf typisk 20 % ny eg. Resultatet er en Mercurey 1. Cru i topklasse, med en intens duft af røde bær og frugter, en fyldig og rund smag med underliggende styrke, og et delikat strejf af peber.

Tilbud

Uhyre elegant 1. Cru fra monopol-mark. Vinen viser begyndende modenhed i den intense og dybe duft. Fyldig og intens smag med elegante, spicy noter.


92 point - Robert Parker: "The 2020 Mercurey 1er Cru Clos du Château de Montaigu is the most integrated and compelling wine in the range. Exhibiting aromas of sweet berries, spices, cherries, loamy soil and creamy new oak, it's medium to full-bodied, fleshy and ample, with powdery tannins and vibrant acids."


92 point - Burghound: "Discreet but not invisible wood frames notably ripe yet nicely fresh aromas of plum, dark cherry, violet, spice and again, ample earth influence. Like the Les Veleys, the medium-bodied flavors possess a beguiling texture along with plenty of sap that serves to buffer the equally firm tannic spine shaping the mineral-driven finish that exhibit excellent length. This is a bit more sophisticated and should age effortlessly over the mid to even longer-term."


Domaine du Meix Foulot befinder sig for foden af ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens hertuger af Bourgogne.


Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956. 20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene. I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet.


Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z. Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné" metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk.


De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg. 2009 Mercurey 1. Cru Clos du Château de Montaigu Domaine du Meix Foulot er eneejer af dette 1,9 ha. store Clos. Vinstokkene er mellem 20 og 70 år gamle. Jorden i dette Clos er meget varieret og kompleks, og giver en vin, der på en gang er elegant og rund, men med underliggende styrke og struktur. Agnes vinificerer på den naturlige gær, med både pigeage og remontage, og efterfølgende lang maceration. Den unge vi lagres på fad, heraf typisk 20 % ny eg. Resultatet er en Mercurey 1. Cru i topklasse, med en intens duft af røde bær og frugter, en fyldig og rund smag med underliggende styrke, og et delikat strejf af peber.

Normalpris: DKK  449,00
Specialpris DKK  399,00
Spar DKK  50,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Uhyre elegant 1. Cru fra monopol-mark. Vinen viser begyndende modenhed i den intense og dybe duft. Fyldig og intens smag med elegante, spicy noter.


92 point - Robert Parker: "The 2020 Mercurey 1er Cru Clos du Château de Montaigu is the most integrated and compelling wine in the range. Exhibiting aromas of sweet berries, spices, cherries, loamy soil and creamy new oak, it's medium to full-bodied, fleshy and ample, with powdery tannins and vibrant acids."


92 point - Burghound: "Discreet but not invisible wood frames notably ripe yet nicely fresh aromas of plum, dark cherry, violet, spice and again, ample earth influence. Like the Les Veleys, the medium-bodied flavors possess a beguiling texture along with plenty of sap that serves to buffer the equally firm tannic spine shaping the mineral-driven finish that exhibit excellent length. This is a bit more sophisticated and should age effortlessly over the mid to even longer-term."


Domaine du Meix Foulot befinder sig for foden af ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens hertuger af Bourgogne.


Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956. 20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene. I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet.


Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z. Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné" metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk.


De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg. 2009 Mercurey 1. Cru Clos du Château de Montaigu Domaine du Meix Foulot er eneejer af dette 1,9 ha. store Clos. Vinstokkene er mellem 20 og 70 år gamle. Jorden i dette Clos er meget varieret og kompleks, og giver en vin, der på en gang er elegant og rund, men med underliggende styrke og struktur. Agnes vinificerer på den naturlige gær, med både pigeage og remontage, og efterfølgende lang maceration. Den unge vi lagres på fad, heraf typisk 20 % ny eg. Resultatet er en Mercurey 1. Cru i topklasse, med en intens duft af røde bær og frugter, en fyldig og rund smag med underliggende styrke, og et delikat strejf af peber.

Alkohol 13%
Type Rødvin
Producent Domaine Du Meix-Foulot
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Mercurey
Årgang 2020
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ