Meursault-Perrieres 1er Cru 2022, Domaine Philippe Bouzereau ØKO

1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru Les Charmes. Navnet kommer af, at jorden på marken er meget stenholdig (”pierre” på fransk), noget som forklarer den klassiske, mineralske stil i vinene. Vinmarken er opdelt i flere sub-marker, med forskellig højde, jordbundsstruktur og soleksponering – noget som giver en vis diversitet i vinene. Man siger ofte, at vinene fra ”Les Perrières” er raffinerede og sofistikerede.


Meursault “Perrières” produceres af druer fra en lille parcel på 0,15 ha. Vinstokkene er fra 1993, og den ret dybe jordbund består primært af kalk og sten. Siden 2015 har man dyrket parcellen efter økologisk landbrug og opnået certificering med årgang 2022. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et blankt, gyldent skær i farven, og i duften finder man komplekse nuancer af hvide blomster, ferskner, vanilje og en smule mango. I smagen er vinen flot mineralsk med både æteriske og sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk, kompleks og charmerende. Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.


 


 

1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru Les Charmes. Navnet kommer af, at jorden på marken er meget stenholdig (”pierre” på fransk), noget som forklarer den klassiske, mineralske stil i vinene. Vinmarken er opdelt i flere sub-marker, med forskellig højde, jordbundsstruktur og soleksponering – noget som giver en vis diversitet i vinene. Man siger ofte, at vinene fra ”Les Perrières” er raffinerede og sofistikerede.


Meursault “Perrières” produceres af druer fra en lille parcel på 0,15 ha. Vinstokkene er fra 1993, og den ret dybe jordbund består primært af kalk og sten. Siden 2015 har man dyrket parcellen efter økologisk landbrug og opnået certificering med årgang 2022. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et blankt, gyldent skær i farven, og i duften finder man komplekse nuancer af hvide blomster, ferskner, vanilje og en smule mango. I smagen er vinen flot mineralsk med både æteriske og sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk, kompleks og charmerende. Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.


 


 

DKK  1.249,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru Les Charmes. Navnet kommer af, at jorden på marken er meget stenholdig (”pierre” på fransk), noget som forklarer den klassiske, mineralske stil i vinene. Vinmarken er opdelt i flere sub-marker, med forskellig højde, jordbundsstruktur og soleksponering – noget som giver en vis diversitet i vinene. Man siger ofte, at vinene fra ”Les Perrières” er raffinerede og sofistikerede.


Meursault “Perrières” produceres af druer fra en lille parcel på 0,15 ha. Vinstokkene er fra 1993, og den ret dybe jordbund består primært af kalk og sten. Siden 2015 har man dyrket parcellen efter økologisk landbrug og opnået certificering med årgang 2022. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et blankt, gyldent skær i farven, og i duften finder man komplekse nuancer af hvide blomster, ferskner, vanilje og en smule mango. I smagen er vinen flot mineralsk med både æteriske og sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk, kompleks og charmerende. Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.


 


 

Alkohol 13,5%
Type Hvidvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Meursault
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
Vin til mad Fjerkræ
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ