byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Meursault-Genevrières 1. Cru 2019 Domaine Philippe Bouzereau

Meursault Genevrières produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn.


Vinstokkene er plantet i 1960 og 1980, og den ret stenholdige, dybe jordbund består primært af ler og kalk. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og bruger ikke ukrudtsmidler.


Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade.


I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”

Meursault Genevrières produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn.


Vinstokkene er plantet i 1960 og 1980, og den ret stenholdige, dybe jordbund består primært af ler og kalk. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og bruger ikke ukrudtsmidler.


Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade.


I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”

DKK  899,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Meursault Genevrières produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn.


Vinstokkene er plantet i 1960 og 1980, og den ret stenholdige, dybe jordbund består primært af ler og kalk. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og bruger ikke ukrudtsmidler.


Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.


Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade.


I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”

Alkohol 14%
Type Hvidvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Årgang 2019
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ