Mil Pesetas Fino er en tør sherry fra Jerez i det sydlige Spanien. Vinen er lavet på Palomino-druen og lagrer i flere år på egetræsfade, hvor et lag af gær kaldet ”flor” dækker vinen og giver den karakteristiske knastørre, salte og gæragtige stil som typen er elsket for. Fino er i øvrigt en suveræn madvin som passer enormt godt til mange former for seafood, skinke eller tapas.
Farve: Bleg gylden.
Duft: Bløde noter af grapefrugt, æbler, hø og gær.
Smagsnoter: Helt tør, frisk og egentlig ret læskende, med noter af æbler, brød og citrus.
Serveringsforslag: Nyd den iskold til fisk og skaldyr, skinke eller alle former for salte snacks.
Mil Pesetas er en serie af sherrys opkaldt efter en af Barbadillos bygninger, Bodega de Las Mil…Læs mere
Mil Pesetas Fino er en tør sherry fra Jerez i det sydlige Spanien. Vinen er lavet på Palomino-druen og lagrer i flere år på egetræsfade, hvor et lag af gær kaldet ”flor” dækker vinen og giver den karakteristiske knastørre, salte og gæragtige stil som typen er elsket for. Fino er i øvrigt en suveræn madvin som passer enormt godt til mange former for seafood, skinke eller tapas.
Farve: Bleg gylden.
Duft: Bløde noter af grapefrugt, æbler, hø og gær.
Smagsnoter: Helt tør, frisk og egentlig ret læskende, med noter af æbler, brød og citrus.
Serveringsforslag: Nyd den iskold til fisk og skaldyr, skinke eller alle former for salte snacks.
Mil Pesetas er en serie af sherrys opkaldt efter en af Barbadillos bygninger, Bodega de Las Mil Pesetas. Legenden fortæller, at ejeren engang satsede netop denne del af bodegaen i et kortspil. Heldigvis vandt han hånden og puljen på 1.000 pesetas, og bygningen blev opkaldt efter dette skæbnesvangre øjeblik! Her lagres nogle af firmaets bedste vine – fx står soleraen, som skaber den suveræne Palo Cortado ”Obispo Gaston” i denne bygning!
Barbadillo er i dag en af verdens mest respekterede sherryproducenter, med et væld af forskellige vine, likører og brandies i alle aldre. Mil Pesetas tappes under det mindre brand Pedro Rodríguez e Hijos, og i serien findes sherry af typerne Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Cream og Pedro Ximenez.
…læs mindre