Mise du Printemps er traditionelt den første vin, Josmeyer tapper i foråret efter høst. Vinen er lavet på 20% Pinot Blanc og 80% Pinot Auxerrois, hvor størstedelen høstes fra gamle vinstokke på Rotenbergs kalkstensjord på den nordlige flanke af grand cru Hengst-marken. Vinen er rank, koncentreret og kompleks og har en vidunderlig præcision og mineralitet.
Første indtryk af vinen er næsen som minder om duften på en blomstereng en dugfrisk forårsmorgen, også i smagen er der forår og den fortsætter med blodappelsin og kraftig gul nektarin. Vinen slutter frisk og med et strejf af salt.
Stil og smagsmæssigt harmonerer Mise du Printemps optimalt til stenbiderrogn. Og naturligvis til de første asparges og andre spæde grøntsager og spæde salater. Det er også vinen par excellence til friske fjordrejer, lyst kød, sushi, sashimi eller cremede oste. Og når du bare vil fejre lysets komme og den første forårsdag med 15 grader og solskin.
Vin fra certificerede, biodynamisk dyrkede druer Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. Ifølge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne, når de høstes og dermed naturligvis også i den færdige vin. Naturen gør arbejdet Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet "vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen.
Vi guider naturen lidt, og det starter i vinmarkerne. Er druerne perfekte, er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige presser er de mest skånsomme og avancerede i Alsace i dag.
Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade. Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den stil, er Josmeyer i dag en af de allerbedste.