byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Monsanto 2021 Chianti Classico DOCG, Castello Di Monsanto

Laura Bianchi sætter altid harmoni og autenticitet over alt andet i sine dannede vine, og denne 2019’er er et mønstereksempel på husets lyse stil og luftige signatur. Frisk, raffineret. Skøn floral parfume og herlig støvet frugt. Smuk syre, fast tanninbid, god balance. - Morten Bundgaard


International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte .


★★★★★★ & Testvinder - Jyllandsposten (årgang 2017)  


Ædel, klassisk, vertikal, tør, en anelse streng (som genren tilsiger) med en fin syre, en levende rød frugt og velopdragne krydderurter. Perfekt, elegant madvin, bredt anvendelig. Hæld den en times tid på karaffel, og server den ved 15 grader


Klassisk og traditionel Chianti Classico fra Monsanto. 90 % Sangiovese og Canaiolo og Colorino for resten. 12 måneder på 5000 liters slavonske fade. Arketypisk næse med kirsebær, the og lidt mandler. Frisk smag med røde bær, mørkere kirsebær og friske tanniner. Fin madvin i kraft af friskheden og tanninerne, bedst til kød og fin til at klare fedt tilbehør…


95 Point - . Vin-top-10 v. Anders Grøndahl (årgang 2016)


Jeg siger det igen. Rødvinene fra Chianti Classico er nogle af verdens bedste køb, hvis man, ligesom jeg, holder af en subtil og tør aroma samt en smag af mørk frugt, urter, trøfler, tobak, tørret viol og kaffe. Plus modstand i ganen. Der er desuden en aristokratisk, lettere højrøvet og absolut ufolkelig eftersmag over disse vine, som passer perfekt til mit verdenssyn. Frem for alt er vi overraskende nok fri for det snobberi, som nu sætter de vanvittige priser på Brunello og Barolo, drevet af uvidende kinesere og russere samt nyrige europæere. Hvorfor skulle man dog køb en slatten Barolo eller endnu en fup-Brunello for 200 kr., når man kan få verdensklasse i Chianti Classico, for eksempel denne herlige Monsanto fra top-årgangen 2016? Jeg har skaffet mig seks flasker af den. Ville gerne have haft 24, men de seks er klemt ind i mit hus med et skohorn. Der kan ikke være mere vin derinde


Castello di Monsanto, Chianti: International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Chianti Classico, den internationale prestigevin Nemo på 100% Cabernet Sauvignon og modnet 15 mdr. på små nye egefade og en særdeles fin lille "hus-Chianti", Monrosso fra Colli Senesi, modnet 12 mdr på botti. Derudover laver Monsanto også en fin Bourgogne-inspireret Chardonnay og en eksklusiv Vin Santo.


Familien Bianchi har headhuntet en af vinmagerne fra Ornellaia til at styre produktionen fra og med årgang 2001. Ønsket har været af focusere lidt mere på frugten på bekostning af de mere klassiske oxidative elementer, uden at falde i den internationale grøft. Et ønske fra datteren Laura, som faderen Fabrizio, der er inkarneret traditionalist, nu endelig er gået med til.


"Castello di Monsanto remains a reference-point estate in Chianti Classico, with classically leaning wines that deliver superb quality as well as value" Antonio Galloni - Vinou

Laura Bianchi sætter altid harmoni og autenticitet over alt andet i sine dannede vine, og denne 2019’er er et mønstereksempel på husets lyse stil og luftige signatur. Frisk, raffineret. Skøn floral parfume og herlig støvet frugt. Smuk syre, fast tanninbid, god balance. - Morten Bundgaard


International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte .


★★★★★★ & Testvinder - Jyllandsposten (årgang 2017)  


Ædel, klassisk, vertikal, tør, en anelse streng (som genren tilsiger) med en fin syre, en levende rød frugt og velopdragne krydderurter. Perfekt, elegant madvin, bredt anvendelig. Hæld den en times tid på karaffel, og server den ved 15 grader


Klassisk og traditionel Chianti Classico fra Monsanto. 90 % Sangiovese og Canaiolo og Colorino for resten. 12 måneder på 5000 liters slavonske fade. Arketypisk næse med kirsebær, the og lidt mandler. Frisk smag med røde bær, mørkere kirsebær og friske tanniner. Fin madvin i kraft af friskheden og tanninerne, bedst til kød og fin til at klare fedt tilbehør…


95 Point - . Vin-top-10 v. Anders Grøndahl (årgang 2016)


Jeg siger det igen. Rødvinene fra Chianti Classico er nogle af verdens bedste køb, hvis man, ligesom jeg, holder af en subtil og tør aroma samt en smag af mørk frugt, urter, trøfler, tobak, tørret viol og kaffe. Plus modstand i ganen. Der er desuden en aristokratisk, lettere højrøvet og absolut ufolkelig eftersmag over disse vine, som passer perfekt til mit verdenssyn. Frem for alt er vi overraskende nok fri for det snobberi, som nu sætter de vanvittige priser på Brunello og Barolo, drevet af uvidende kinesere og russere samt nyrige europæere. Hvorfor skulle man dog køb en slatten Barolo eller endnu en fup-Brunello for 200 kr., når man kan få verdensklasse i Chianti Classico, for eksempel denne herlige Monsanto fra top-årgangen 2016? Jeg har skaffet mig seks flasker af den. Ville gerne have haft 24, men de seks er klemt ind i mit hus med et skohorn. Der kan ikke være mere vin derinde


Castello di Monsanto, Chianti: International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Chianti Classico, den internationale prestigevin Nemo på 100% Cabernet Sauvignon og modnet 15 mdr. på små nye egefade og en særdeles fin lille "hus-Chianti", Monrosso fra Colli Senesi, modnet 12 mdr på botti. Derudover laver Monsanto også en fin Bourgogne-inspireret Chardonnay og en eksklusiv Vin Santo.


Familien Bianchi har headhuntet en af vinmagerne fra Ornellaia til at styre produktionen fra og med årgang 2001. Ønsket har været af focusere lidt mere på frugten på bekostning af de mere klassiske oxidative elementer, uden at falde i den internationale grøft. Et ønske fra datteren Laura, som faderen Fabrizio, der er inkarneret traditionalist, nu endelig er gået med til.


"Castello di Monsanto remains a reference-point estate in Chianti Classico, with classically leaning wines that deliver superb quality as well as value" Antonio Galloni - Vinou

DKK  225,00
Fra DKK  160,00
Spar DKK  65,00
PRISMATCH
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  225,00
Pris pr. stk v/2 stk.  DKK  175,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  160,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Laura Bianchi sætter altid harmoni og autenticitet over alt andet i sine dannede vine, og denne 2019’er er et mønstereksempel på husets lyse stil og luftige signatur. Frisk, raffineret. Skøn floral parfume og herlig støvet frugt. Smuk syre, fast tanninbid, god balance. - Morten Bundgaard


International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte .


★★★★★★ & Testvinder - Jyllandsposten (årgang 2017)  


Ædel, klassisk, vertikal, tør, en anelse streng (som genren tilsiger) med en fin syre, en levende rød frugt og velopdragne krydderurter. Perfekt, elegant madvin, bredt anvendelig. Hæld den en times tid på karaffel, og server den ved 15 grader


Klassisk og traditionel Chianti Classico fra Monsanto. 90 % Sangiovese og Canaiolo og Colorino for resten. 12 måneder på 5000 liters slavonske fade. Arketypisk næse med kirsebær, the og lidt mandler. Frisk smag med røde bær, mørkere kirsebær og friske tanniner. Fin madvin i kraft af friskheden og tanninerne, bedst til kød og fin til at klare fedt tilbehør…


95 Point - . Vin-top-10 v. Anders Grøndahl (årgang 2016)


Jeg siger det igen. Rødvinene fra Chianti Classico er nogle af verdens bedste køb, hvis man, ligesom jeg, holder af en subtil og tør aroma samt en smag af mørk frugt, urter, trøfler, tobak, tørret viol og kaffe. Plus modstand i ganen. Der er desuden en aristokratisk, lettere højrøvet og absolut ufolkelig eftersmag over disse vine, som passer perfekt til mit verdenssyn. Frem for alt er vi overraskende nok fri for det snobberi, som nu sætter de vanvittige priser på Brunello og Barolo, drevet af uvidende kinesere og russere samt nyrige europæere. Hvorfor skulle man dog køb en slatten Barolo eller endnu en fup-Brunello for 200 kr., når man kan få verdensklasse i Chianti Classico, for eksempel denne herlige Monsanto fra top-årgangen 2016? Jeg har skaffet mig seks flasker af den. Ville gerne have haft 24, men de seks er klemt ind i mit hus med et skohorn. Der kan ikke være mere vin derinde


Castello di Monsanto, Chianti: International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Chianti Classico, den internationale prestigevin Nemo på 100% Cabernet Sauvignon og modnet 15 mdr. på små nye egefade og en særdeles fin lille "hus-Chianti", Monrosso fra Colli Senesi, modnet 12 mdr på botti. Derudover laver Monsanto også en fin Bourgogne-inspireret Chardonnay og en eksklusiv Vin Santo.


Familien Bianchi har headhuntet en af vinmagerne fra Ornellaia til at styre produktionen fra og med årgang 2001. Ønsket har været af focusere lidt mere på frugten på bekostning af de mere klassiske oxidative elementer, uden at falde i den internationale grøft. Et ønske fra datteren Laura, som faderen Fabrizio, der er inkarneret traditionalist, nu endelig er gået med til.


"Castello di Monsanto remains a reference-point estate in Chianti Classico, with classically leaning wines that deliver superb quality as well as value" Antonio Galloni - Vinou

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Land Italien
Område Toscana
Underområde Chianti
Årgang 2021
Vintype Chianti Classico
Størrelse 75 cl
Druetype Canaiolo, Sangiovese
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ