byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Montepeloso ENEO 2018 IGT Toscana

★★★★★★ Smagpåvin



Eneo er Montepelosos store vin, der søger at omfavne en international smag uden at give køb på sin identitet. Rubinrød med en lille brun tone og en koncentreret, himmelsk aroma med fokus på kirsebær – både de helt friske og de mere kirschede. Supplement af solbær, balsamico, lidt basilikum og ristede mandler. Igen stor koncentration i munden. Tør og tæt i strukturen med noter af kirsebær, sort blomme, lakrids, espresso, og så giver den en let saltet fornemmelse i eftersmagen. Masser af syre uden at det dermed bliver snerpet, en velintegreret høj alkohol og en fast, men poleret tannin.


95 point Robert Parker / 93 Point James Suckling


Eneo er et mesterstykke på 45% Sangiovese, 35% Montepulciano, 15% Alicante og 5% Malvasia Nera. Den Sangiovese-dominerede Eneo fra Fabio er én af Maremmas mest forførende vine. Silkeblød og kompleks, kraftfuld og elegant, her i topåret 2015. Noterne er udpræget mørke og intense: Kirsebær, tobak, krydderier, lakrids, blommer, træ, mørk chokolade og figenpålæg på ristet rugbrød - og man kunne blive ved! En mere dufttung og smagsfuld italiener skal man lede seriøst længe efter.


Fabio laver kun 26.000 flasker af Eneo årligt, så udover at være et unikum af en vin er den også ganske limiteret. De 10 år gamle vinstokke er plantet i 60-90 meters og bliver, naturligvis, nøjsomt håndplukket og sorteret. Druerne gennemgår 20-25 dages maceration, så alt saft og kraft trækkes ud, hvorefter den malolaktiske gæring sker på franske fade. Eneo får 18 måneders lagring på fadene og 15 måneders lagring på flaske før de frigives.


Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio siger: "Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides."


 

★★★★★★ Smagpåvin



Eneo er Montepelosos store vin, der søger at omfavne en international smag uden at give køb på sin identitet. Rubinrød med en lille brun tone og en koncentreret, himmelsk aroma med fokus på kirsebær – både de helt friske og de mere kirschede. Supplement af solbær, balsamico, lidt basilikum og ristede mandler. Igen stor koncentration i munden. Tør og tæt i strukturen med noter af kirsebær, sort blomme, lakrids, espresso, og så giver den en let saltet fornemmelse i eftersmagen. Masser af syre uden at det dermed bliver snerpet, en velintegreret høj alkohol og en fast, men poleret tannin.


95 point Robert Parker / 93 Point James Suckling


Eneo er et mesterstykke på 45% Sangiovese, 35% Montepulciano, 15% Alicante og 5% Malvasia Nera. Den Sangiovese-dominerede Eneo fra Fabio er én af Maremmas mest forførende vine. Silkeblød og kompleks, kraftfuld og elegant, her i topåret 2015. Noterne er udpræget mørke og intense: Kirsebær, tobak, krydderier, lakrids, blommer, træ, mørk chokolade og figenpålæg på ristet rugbrød - og man kunne blive ved! En mere dufttung og smagsfuld italiener skal man lede seriøst længe efter.


Fabio laver kun 26.000 flasker af Eneo årligt, så udover at være et unikum af en vin er den også ganske limiteret. De 10 år gamle vinstokke er plantet i 60-90 meters og bliver, naturligvis, nøjsomt håndplukket og sorteret. Druerne gennemgår 20-25 dages maceration, så alt saft og kraft trækkes ud, hvorefter den malolaktiske gæring sker på franske fade. Eneo får 18 måneders lagring på fadene og 15 måneders lagring på flaske før de frigives.


Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio siger: "Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides."


 

DKK  429,00
Fra DKK  339,00
Spar DKK  90,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  429,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  339,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

★★★★★★ Smagpåvin



Eneo er Montepelosos store vin, der søger at omfavne en international smag uden at give køb på sin identitet. Rubinrød med en lille brun tone og en koncentreret, himmelsk aroma med fokus på kirsebær – både de helt friske og de mere kirschede. Supplement af solbær, balsamico, lidt basilikum og ristede mandler. Igen stor koncentration i munden. Tør og tæt i strukturen med noter af kirsebær, sort blomme, lakrids, espresso, og så giver den en let saltet fornemmelse i eftersmagen. Masser af syre uden at det dermed bliver snerpet, en velintegreret høj alkohol og en fast, men poleret tannin.


95 point Robert Parker / 93 Point James Suckling


Eneo er et mesterstykke på 45% Sangiovese, 35% Montepulciano, 15% Alicante og 5% Malvasia Nera. Den Sangiovese-dominerede Eneo fra Fabio er én af Maremmas mest forførende vine. Silkeblød og kompleks, kraftfuld og elegant, her i topåret 2015. Noterne er udpræget mørke og intense: Kirsebær, tobak, krydderier, lakrids, blommer, træ, mørk chokolade og figenpålæg på ristet rugbrød - og man kunne blive ved! En mere dufttung og smagsfuld italiener skal man lede seriøst længe efter.


Fabio laver kun 26.000 flasker af Eneo årligt, så udover at være et unikum af en vin er den også ganske limiteret. De 10 år gamle vinstokke er plantet i 60-90 meters og bliver, naturligvis, nøjsomt håndplukket og sorteret. Druerne gennemgår 20-25 dages maceration, så alt saft og kraft trækkes ud, hvorefter den malolaktiske gæring sker på franske fade. Eneo får 18 måneders lagring på fadene og 15 måneders lagring på flaske før de frigives.


Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio siger: "Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides."


 

Alkohol 15%
Type Rødvin
Land Italien
Område Toscana
Årgang 2018
Størrelse 75 cl
Druetype Malvasia, Montepulciano, Sangiovese
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Pizza, Svinekød, Tapas
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ