byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Nikka Coffey Malt Whisky Japan 45%

Mens de fleste destillerier kun bruger deres Coffey stills til grain whisky, bruger Nikka deres to Coffey stills til også at skabe malt whisky på deres Miyagikyo destilleri. Man startede produktionen op på Nikka Coffey Malt Whisky i 2014. Behagelig og rig på smag, en fantastisk udgivelse til Nikkas sortiment.


Nikka Coffey Grain Whisky har ikke, som man kunne tro, noget at gøre med kaffe. Whiskyen navngivet efter en speciel type destillationsapparat, opfundet af ireren Aenas Coffey i første halvdel af 1800-tallet. Denne type kedel producerer typisk et renere destillat og er væsentligt mere effektive end pot stills. Coffey Malt er lavet 100% på maltet byg og er tappet ved 45% alkohol.


 


Farve: Rav.
Duft: Citrus, pære, peber, kaffe og noget, der minder om rom – måske melasse?
Smagsnoter: Blød og rund, med noter af lys chokolade, sveske og vanilje.


Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails.


Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).


I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.


Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo. Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.


Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.


 

Mens de fleste destillerier kun bruger deres Coffey stills til grain whisky, bruger Nikka deres to Coffey stills til også at skabe malt whisky på deres Miyagikyo destilleri. Man startede produktionen op på Nikka Coffey Malt Whisky i 2014. Behagelig og rig på smag, en fantastisk udgivelse til Nikkas sortiment.


Nikka Coffey Grain Whisky har ikke, som man kunne tro, noget at gøre med kaffe. Whiskyen navngivet efter en speciel type destillationsapparat, opfundet af ireren Aenas Coffey i første halvdel af 1800-tallet. Denne type kedel producerer typisk et renere destillat og er væsentligt mere effektive end pot stills. Coffey Malt er lavet 100% på maltet byg og er tappet ved 45% alkohol.


 


Farve: Rav.
Duft: Citrus, pære, peber, kaffe og noget, der minder om rom – måske melasse?
Smagsnoter: Blød og rund, med noter af lys chokolade, sveske og vanilje.


Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails.


Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).


I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.


Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo. Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.


Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.


 

DKK  499,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Mens de fleste destillerier kun bruger deres Coffey stills til grain whisky, bruger Nikka deres to Coffey stills til også at skabe malt whisky på deres Miyagikyo destilleri. Man startede produktionen op på Nikka Coffey Malt Whisky i 2014. Behagelig og rig på smag, en fantastisk udgivelse til Nikkas sortiment.


Nikka Coffey Grain Whisky har ikke, som man kunne tro, noget at gøre med kaffe. Whiskyen navngivet efter en speciel type destillationsapparat, opfundet af ireren Aenas Coffey i første halvdel af 1800-tallet. Denne type kedel producerer typisk et renere destillat og er væsentligt mere effektive end pot stills. Coffey Malt er lavet 100% på maltet byg og er tappet ved 45% alkohol.


 


Farve: Rav.
Duft: Citrus, pære, peber, kaffe og noget, der minder om rom – måske melasse?
Smagsnoter: Blød og rund, med noter af lys chokolade, sveske og vanilje.


Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails.


Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).


I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.


Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo. Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.


Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.


 

Alkohol 45%
Type Whisky
Producent Nikka
Land Japan
Størrelse 70 cl
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ