byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Norton Reserva Cabernet Sauvignon 2021 Mendoza Argentina

FORUDBESTILLING: Hjemkomst Spetember 2023


Druerne til denne vin høstes på marker på ejendommen Finca La Colonia i Mendoza der ligger 1100 meter over havets overflade.


Vinstokkene er imellem 30 og 50 år gamle. Druerne høstes ved håndkraft og lægges i små 20 kg. kasser. Druerne sorteres i hånden og stilke og blade fjernes således at kun selve druen går videre i processen. Mosten forbliver i kontakt med skallerne i 5 dage ved maksimalt 10 grader, og selve gæringen foregår over 7 dage ved 28 grader. Der tilsættes ikke gær men vinen gærer ved sin naturlige gær.


Når vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, lagres den på henholdsvis førstegangs og andengangs franske egefade i 12 måneder og efterfølgende på flaske i 10 måneder før den sendes på markedet. Vinen er rubinrød med et utroligt farvespil. Duften er kompleks og præget af modne røde frugter, mynte og strejf af chokolade. Smagen er meget koncentreret med runde og modne tanniner og en lang og krydret eftersmag.


Vingården Bodega Norton blev grundlagt i 1895 af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton, som tilplantede sine marker med vinstokke importeret fra Frankrig, hvorved han skabte egnens første vinbrug.


En af de importerede vinsorter var druen Malbec, som var blevet introduceret i Argentina nogle årtier tidligere. Denne drue, som i Frankrig (hoveddruen i Cahors) kendes under navnene Auxerrois eller Cot, viste sig at give bemærkelsesværdige gode resultater i Argentina, hvorfor den i årenes løb nærmest har erhvervet sig en position som Argentinas nationaldrue. Siden 1989, hvor den østrigske forretningsmand Gernot Langes Swarowski overtog Bodega Norton er det gået stærkt. Sønnen Michael, der deler sin faders perfektionistiske indstilling, er daglig leder og har gennemrenoveret og perfektioneret de gamle kældre og indført up to date teknik i vinmarkerne. Et nyt dynamisk team med Jorge R. Riccitelli som vinmager er indsat, og han kan trække på konsulenter fra USA, Australien og Frankrig, der sikrer al den ekspertise, der kræves til topvine. Carlos Tizio-Mayer, der er uddannet på universitetet i Davis i Californien og tidligere leder af Argentina´s forsknings institut i vitikultur, er chef i de godt 200 ha store vinmarker. Det solrige og meget tørre klima har gjort det muligt for Norton at drive vinmarkerne efter økologiske principper

FORUDBESTILLING: Hjemkomst Spetember 2023


Druerne til denne vin høstes på marker på ejendommen Finca La Colonia i Mendoza der ligger 1100 meter over havets overflade.


Vinstokkene er imellem 30 og 50 år gamle. Druerne høstes ved håndkraft og lægges i små 20 kg. kasser. Druerne sorteres i hånden og stilke og blade fjernes således at kun selve druen går videre i processen. Mosten forbliver i kontakt med skallerne i 5 dage ved maksimalt 10 grader, og selve gæringen foregår over 7 dage ved 28 grader. Der tilsættes ikke gær men vinen gærer ved sin naturlige gær.


Når vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, lagres den på henholdsvis førstegangs og andengangs franske egefade i 12 måneder og efterfølgende på flaske i 10 måneder før den sendes på markedet. Vinen er rubinrød med et utroligt farvespil. Duften er kompleks og præget af modne røde frugter, mynte og strejf af chokolade. Smagen er meget koncentreret med runde og modne tanniner og en lang og krydret eftersmag.


Vingården Bodega Norton blev grundlagt i 1895 af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton, som tilplantede sine marker med vinstokke importeret fra Frankrig, hvorved han skabte egnens første vinbrug.


En af de importerede vinsorter var druen Malbec, som var blevet introduceret i Argentina nogle årtier tidligere. Denne drue, som i Frankrig (hoveddruen i Cahors) kendes under navnene Auxerrois eller Cot, viste sig at give bemærkelsesværdige gode resultater i Argentina, hvorfor den i årenes løb nærmest har erhvervet sig en position som Argentinas nationaldrue. Siden 1989, hvor den østrigske forretningsmand Gernot Langes Swarowski overtog Bodega Norton er det gået stærkt. Sønnen Michael, der deler sin faders perfektionistiske indstilling, er daglig leder og har gennemrenoveret og perfektioneret de gamle kældre og indført up to date teknik i vinmarkerne. Et nyt dynamisk team med Jorge R. Riccitelli som vinmager er indsat, og han kan trække på konsulenter fra USA, Australien og Frankrig, der sikrer al den ekspertise, der kræves til topvine. Carlos Tizio-Mayer, der er uddannet på universitetet i Davis i Californien og tidligere leder af Argentina´s forsknings institut i vitikultur, er chef i de godt 200 ha store vinmarker. Det solrige og meget tørre klima har gjort det muligt for Norton at drive vinmarkerne efter økologiske principper

DKK  149,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

FORUDBESTILLING: Hjemkomst Spetember 2023


Druerne til denne vin høstes på marker på ejendommen Finca La Colonia i Mendoza der ligger 1100 meter over havets overflade.


Vinstokkene er imellem 30 og 50 år gamle. Druerne høstes ved håndkraft og lægges i små 20 kg. kasser. Druerne sorteres i hånden og stilke og blade fjernes således at kun selve druen går videre i processen. Mosten forbliver i kontakt med skallerne i 5 dage ved maksimalt 10 grader, og selve gæringen foregår over 7 dage ved 28 grader. Der tilsættes ikke gær men vinen gærer ved sin naturlige gær.


Når vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, lagres den på henholdsvis førstegangs og andengangs franske egefade i 12 måneder og efterfølgende på flaske i 10 måneder før den sendes på markedet. Vinen er rubinrød med et utroligt farvespil. Duften er kompleks og præget af modne røde frugter, mynte og strejf af chokolade. Smagen er meget koncentreret med runde og modne tanniner og en lang og krydret eftersmag.


Vingården Bodega Norton blev grundlagt i 1895 af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton, som tilplantede sine marker med vinstokke importeret fra Frankrig, hvorved han skabte egnens første vinbrug.


En af de importerede vinsorter var druen Malbec, som var blevet introduceret i Argentina nogle årtier tidligere. Denne drue, som i Frankrig (hoveddruen i Cahors) kendes under navnene Auxerrois eller Cot, viste sig at give bemærkelsesværdige gode resultater i Argentina, hvorfor den i årenes løb nærmest har erhvervet sig en position som Argentinas nationaldrue. Siden 1989, hvor den østrigske forretningsmand Gernot Langes Swarowski overtog Bodega Norton er det gået stærkt. Sønnen Michael, der deler sin faders perfektionistiske indstilling, er daglig leder og har gennemrenoveret og perfektioneret de gamle kældre og indført up to date teknik i vinmarkerne. Et nyt dynamisk team med Jorge R. Riccitelli som vinmager er indsat, og han kan trække på konsulenter fra USA, Australien og Frankrig, der sikrer al den ekspertise, der kræves til topvine. Carlos Tizio-Mayer, der er uddannet på universitetet i Davis i Californien og tidligere leder af Argentina´s forsknings institut i vitikultur, er chef i de godt 200 ha store vinmarker. Det solrige og meget tørre klima har gjort det muligt for Norton at drive vinmarkerne efter økologiske principper

Alkohol 14,7%
Type Rødvin
Producent Norton
Land Argentina
Område Mendoza
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Cabernet Sauvignon
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ