byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Olivier Coste Badass Alicante 2018 Domaine Montrose, Languedoc

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre i området og er bl.a. primus motor for den udvikling, som er sat i gang på hele ejendommen mod en mere bæredygtig, økologisk produktion.


Druesorten Alicante Bouschet blev udviklet i Languedoc omkring 1855 ved at krydse to meget farverige druesorter; Grenache Noir og Petit Bouschet. Tanken var at udvikle en drue, som både kunne give meget farvede vine og et stort udbytte, hvilket normalt ikke hænger sammen. Resultatet var så lovende, at man i både Sydfrankrig, Spanien og ikke mindst Californien begyndte at bruge druen til at farve blandinger, uden dog at tilføre særlig meget andet. Med andre ord en rigtig ”Badass”, som i mange år var berygtet mere end berømt. Dyrket under de rette forhold (helst som ”gobelet”/buskvin) og på den rette terroir, kan den give fremragende, frugtrige vine.


Olivier Coste henter Alicante Bouschet på ejendommens vinmarker nær Valros, hvor ældre vinstokke plantet på aflejringsjord af klassiske runde sten, ler, kalk og sand, giver et lille udbytte, men ret koncentrerede vine. Efter en total afstilkning bliver druerne mast og gennemgår en 3 ugers kølig gæring på ståltanke, med løbende omrøringer. Aftapning foregår efter få måneders hvile på samme type tanke.


Alt dette giver en meget aromatisk, frugtrig vin, som ikke skjuler sin naturlige vildskab i duften og en klassisk tørhed i smagen, men som hurtigt udvikler sig i glasset og bliver mere harmonisk. Den slutter med både friske og krydrede toner (sort peber) og en særpræget, røget karakter. En meget karakterfuld vin.

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre i området og er bl.a. primus motor for den udvikling, som er sat i gang på hele ejendommen mod en mere bæredygtig, økologisk produktion.


Druesorten Alicante Bouschet blev udviklet i Languedoc omkring 1855 ved at krydse to meget farverige druesorter; Grenache Noir og Petit Bouschet. Tanken var at udvikle en drue, som både kunne give meget farvede vine og et stort udbytte, hvilket normalt ikke hænger sammen. Resultatet var så lovende, at man i både Sydfrankrig, Spanien og ikke mindst Californien begyndte at bruge druen til at farve blandinger, uden dog at tilføre særlig meget andet. Med andre ord en rigtig ”Badass”, som i mange år var berygtet mere end berømt. Dyrket under de rette forhold (helst som ”gobelet”/buskvin) og på den rette terroir, kan den give fremragende, frugtrige vine.


Olivier Coste henter Alicante Bouschet på ejendommens vinmarker nær Valros, hvor ældre vinstokke plantet på aflejringsjord af klassiske runde sten, ler, kalk og sand, giver et lille udbytte, men ret koncentrerede vine. Efter en total afstilkning bliver druerne mast og gennemgår en 3 ugers kølig gæring på ståltanke, med løbende omrøringer. Aftapning foregår efter få måneders hvile på samme type tanke.


Alt dette giver en meget aromatisk, frugtrig vin, som ikke skjuler sin naturlige vildskab i duften og en klassisk tørhed i smagen, men som hurtigt udvikler sig i glasset og bliver mere harmonisk. Den slutter med både friske og krydrede toner (sort peber) og en særpræget, røget karakter. En meget karakterfuld vin.

DKK  129,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre i området og er bl.a. primus motor for den udvikling, som er sat i gang på hele ejendommen mod en mere bæredygtig, økologisk produktion.


Druesorten Alicante Bouschet blev udviklet i Languedoc omkring 1855 ved at krydse to meget farverige druesorter; Grenache Noir og Petit Bouschet. Tanken var at udvikle en drue, som både kunne give meget farvede vine og et stort udbytte, hvilket normalt ikke hænger sammen. Resultatet var så lovende, at man i både Sydfrankrig, Spanien og ikke mindst Californien begyndte at bruge druen til at farve blandinger, uden dog at tilføre særlig meget andet. Med andre ord en rigtig ”Badass”, som i mange år var berygtet mere end berømt. Dyrket under de rette forhold (helst som ”gobelet”/buskvin) og på den rette terroir, kan den give fremragende, frugtrige vine.


Olivier Coste henter Alicante Bouschet på ejendommens vinmarker nær Valros, hvor ældre vinstokke plantet på aflejringsjord af klassiske runde sten, ler, kalk og sand, giver et lille udbytte, men ret koncentrerede vine. Efter en total afstilkning bliver druerne mast og gennemgår en 3 ugers kølig gæring på ståltanke, med løbende omrøringer. Aftapning foregår efter få måneders hvile på samme type tanke.


Alt dette giver en meget aromatisk, frugtrig vin, som ikke skjuler sin naturlige vildskab i duften og en klassisk tørhed i smagen, men som hurtigt udvikler sig i glasset og bliver mere harmonisk. Den slutter med både friske og krydrede toner (sort peber) og en særpræget, røget karakter. En meget karakterfuld vin.

Alkohol 13%
Type Rødvin
Producent Domaine Montrose
Land Frankrig
Område Languedoc-Roussillon
Årgang 2018
Størrelse 75 cl
Druetype Alicante Bouschet
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ