byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Pieve Santa Restituta 2019 Brunello Di Montalcino, DOCG

Jancis Robinson: 17++ Punkte


Brunello di Montalcino fra Pieve Santa Restituta er ganske enkelt fremragende. I duften er den allerede fint åben i sin ungdom, med meget klassiske nuancer af vilde roser, kirsebær, milde krydderier og en dejlig og velintegreret karakter af træ. I smagen fornemmer man tørre nuancer og en god tannin først, men med lidt iltning i glasset kommer der mere sødmefulde frugtnuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og en ret kompleks karakter af skovbund, som næsten giver vinen et piemontesisk touch. Eftersmagen er lang og harmonisk og afslører et godt gemmepotentiale.


Druerne fra de forskellige parceller gæres separat. Efter den malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og modner i 24 måneder på træfade og derefter i 6 måneder på cementtanke.


Pieve di Santa Restituta er en ejendom med en lang historie. Navnet 'Pieve' (italiensk for landsbykirke) kommer fra den smukke kirke midt på ejendommen, som er tilegnet helgenen, Santa Restituta, der led en martyrdød i Kartago. I slutningen af det 4. årh. byggede nogle af hans tilhængere en kirke, som blev renoveret i romansk stil i det 12. årh. Fra samme periode (1132) finder man også de første skrifter, der fortæller om vindyrkning på ejendommen, idet man heri beretter om stedets vine, der bliver foræret til biskoppen af Arezzo.I 1972 faldt en forretningsmand fra Brescia, Roberto Bellini, for stedets charme og købte ejendommen med tilhørende vinmarker.


Et stort restaureringsarbejde blev igangsat på bygningerne og i markerne, og der blev også udvidet på bygningssiden.I 1994 indgik Roberto Bellini et partnerskab med Angelo Gaja, som på dette tidspunkt gerne ville udvide sine vinaktiviteter i Piemonte med vinproduktion i Toscana, og ejendommen blev efterfølgende omdøbt til 'Pieve di Santa Restituta', Sidenhen overtog Gaja det fulde ejerskab af ejendommen, som i dag udgør 25 ha. udelukkende beplantet med Sangiovese-druer. Druerne bliver brugt til at producere stedets to top-Brunello'er 'Sugarille' og 'Rennina', og siden 2005 også en 'almindelig' Brunello di Montalcino.


 

Jancis Robinson: 17++ Punkte


Brunello di Montalcino fra Pieve Santa Restituta er ganske enkelt fremragende. I duften er den allerede fint åben i sin ungdom, med meget klassiske nuancer af vilde roser, kirsebær, milde krydderier og en dejlig og velintegreret karakter af træ. I smagen fornemmer man tørre nuancer og en god tannin først, men med lidt iltning i glasset kommer der mere sødmefulde frugtnuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og en ret kompleks karakter af skovbund, som næsten giver vinen et piemontesisk touch. Eftersmagen er lang og harmonisk og afslører et godt gemmepotentiale.


Druerne fra de forskellige parceller gæres separat. Efter den malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og modner i 24 måneder på træfade og derefter i 6 måneder på cementtanke.


Pieve di Santa Restituta er en ejendom med en lang historie. Navnet 'Pieve' (italiensk for landsbykirke) kommer fra den smukke kirke midt på ejendommen, som er tilegnet helgenen, Santa Restituta, der led en martyrdød i Kartago. I slutningen af det 4. årh. byggede nogle af hans tilhængere en kirke, som blev renoveret i romansk stil i det 12. årh. Fra samme periode (1132) finder man også de første skrifter, der fortæller om vindyrkning på ejendommen, idet man heri beretter om stedets vine, der bliver foræret til biskoppen af Arezzo.I 1972 faldt en forretningsmand fra Brescia, Roberto Bellini, for stedets charme og købte ejendommen med tilhørende vinmarker.


Et stort restaureringsarbejde blev igangsat på bygningerne og i markerne, og der blev også udvidet på bygningssiden.I 1994 indgik Roberto Bellini et partnerskab med Angelo Gaja, som på dette tidspunkt gerne ville udvide sine vinaktiviteter i Piemonte med vinproduktion i Toscana, og ejendommen blev efterfølgende omdøbt til 'Pieve di Santa Restituta', Sidenhen overtog Gaja det fulde ejerskab af ejendommen, som i dag udgør 25 ha. udelukkende beplantet med Sangiovese-druer. Druerne bliver brugt til at producere stedets to top-Brunello'er 'Sugarille' og 'Rennina', og siden 2005 også en 'almindelig' Brunello di Montalcino.


 

DKK  899,00
Fra DKK  599,00
Spar DKK  300,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  899,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  599,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

Jancis Robinson: 17++ Punkte


Brunello di Montalcino fra Pieve Santa Restituta er ganske enkelt fremragende. I duften er den allerede fint åben i sin ungdom, med meget klassiske nuancer af vilde roser, kirsebær, milde krydderier og en dejlig og velintegreret karakter af træ. I smagen fornemmer man tørre nuancer og en god tannin først, men med lidt iltning i glasset kommer der mere sødmefulde frugtnuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og en ret kompleks karakter af skovbund, som næsten giver vinen et piemontesisk touch. Eftersmagen er lang og harmonisk og afslører et godt gemmepotentiale.


Druerne fra de forskellige parceller gæres separat. Efter den malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og modner i 24 måneder på træfade og derefter i 6 måneder på cementtanke.


Pieve di Santa Restituta er en ejendom med en lang historie. Navnet 'Pieve' (italiensk for landsbykirke) kommer fra den smukke kirke midt på ejendommen, som er tilegnet helgenen, Santa Restituta, der led en martyrdød i Kartago. I slutningen af det 4. årh. byggede nogle af hans tilhængere en kirke, som blev renoveret i romansk stil i det 12. årh. Fra samme periode (1132) finder man også de første skrifter, der fortæller om vindyrkning på ejendommen, idet man heri beretter om stedets vine, der bliver foræret til biskoppen af Arezzo.I 1972 faldt en forretningsmand fra Brescia, Roberto Bellini, for stedets charme og købte ejendommen med tilhørende vinmarker.


Et stort restaureringsarbejde blev igangsat på bygningerne og i markerne, og der blev også udvidet på bygningssiden.I 1994 indgik Roberto Bellini et partnerskab med Angelo Gaja, som på dette tidspunkt gerne ville udvide sine vinaktiviteter i Piemonte med vinproduktion i Toscana, og ejendommen blev efterfølgende omdøbt til 'Pieve di Santa Restituta', Sidenhen overtog Gaja det fulde ejerskab af ejendommen, som i dag udgør 25 ha. udelukkende beplantet med Sangiovese-druer. Druerne bliver brugt til at producere stedets to top-Brunello'er 'Sugarille' og 'Rennina', og siden 2005 også en 'almindelig' Brunello di Montalcino.


 

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Gaja
Land Italien
Område Toscana
Underområde Montalcino
Årgang 2019
Vintype Brunello
Størrelse 75 cl
Druetype Sangiovese
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Svinekød, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ