Belle Mayance, som kan oversættes til ”smukke græsgange” og det referer til en tid, hvor vinbønderne havde almindeligt landbrug og dyrehold ved siden af vindyrkningen. Husdyrene opholdt sig i for- og efteråret på ”Mayance”. Regionen Pays d’Oc strækker sig langs Frankrigs kystlinje, og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her, og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, vin i regionen. Her er ægte middelhavsvarme og solrigt, men de kølige havbriser sikrer den nødvendige nedkøling af druerne i nattetimerne. For at bevare frisk frugt og syre, så høstes der tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes om natten/tidligt om morgenen. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten, og gæringen sættes i gang i de rustfrie ståltanke. Her kan temperaturen reguleres, så der kan gæres ved ca. 26 grader i ca. 14 dage. Denne lave temperatur sikrer at der bevares den frugtige, friske profil. Der foretages daglige overpumpninger, som sikrer mere farve og smag til vinen.
Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Det kan også ses som en modreaktion mod de mange år med ekstraheret, ultratunge og alkoholrige vine. Belle Mayance Pinot Noir er netop en rødvin, der er helt efter vores nyfundne hang til elegante vine. Belle Mayance Pinot Noir er naturligvis mørkere end sine berømte brødre og søstre i Bourgogne, men allerede i duften er man ikke et sekund i tvivl om druesorten. Her i det hede Sydfrankrig udvikler Pinot Noir-druen en tykkere drueskal end i Bourgogne, hvilket giver vinen en mørkere farve. Mørke frugter som brombær og kirsebær findes både i duft og smag, og eftersmagen efterlader fine, krydrede og pebrede undertoner. Tanninerne er fløjlsbløde og elegante, så denne alsidig vin kan sagtens ledsage både mad- og hyggestunder. Server gerne vinen til både tapas, pastaretter, alskens grillretter, faste oste, samt de knap så tunge vildtretter. Vinen smager bedst lettere afkølet.