byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Piollot Champagne 2017 Zero Dosage Pinot Noir, Come des Tallants BRUT





6 stjerner og Testvinder i JyllandsPosten (årgang 2017)


Fyldig, rund, elegant; virkelig bund i tingene. Noter af let stødt æble, orange, eksotisk frugt. Let cremet udtryk. Udpræget elegant med kalkede noter og imponerende længde. Suverænt køb.





Lavet på ren Pinot Noir fra lieut dits Come des Tallants - en sydvendt mark på under 1 ha beliggende i Polisot og med en jordbund med fossilrig mergel. Gæret naturligt, modnet på stål og har ligget minimum fire år på gærresterne fra flaskegæringen. Flasket uden dosage.


Ekspressiv og robust Champagne med noter af lilje, grape, friske bær og kalk. Mineralitet og citrus dominerer i første omgang smagen mens der i eftersmagen kommer noter af bær, karamel og svampe.


Kan selvfølgelig bruges som aperitif men er bedst sammen med mad - kraftigere retter med fisk, til kylling  - perfekt til oste.




Biodynamisk renhed fra det sydlige Champagne




Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.


Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til selection massale - dvs. at man tager stiklinger af sine bedste planter til nyplantning. Pga. Roberts arbejde med marker og tilplantning at Piollot i dag har adgang til druer fra gamle stokke - over halvdelen af ejendommens vinstokke er mere end 40 år gamle.


Fra 2009 blev markerne konverteret til økologi hvilket var gennemført i 2014. I 2020 er Piollot fuldt biodynamisk certificeret, ligesom Rolands kones champagnehus Dominique Moreau.


Vinene er gæret naturligt og overvejende lagret på stål samt en smule gamle fade. Alle vine gennemgår fuld malo inden flaskegæring og flaskelagring og så har man valgt en lidt alternativ og meget terroirpræget tilgang til at lave Champagne. Ud over en basis-Champagne - Cuvée de Reserve - er udvalget præget af enkeltmarks-Champagner, der også hver især er lavet af en enkelt druesort. Stilen er ren men ekspressiv - det er Champagner med et meget personligt udtryk.


I særligt gode Pinot Noir-år laves der en Pinot Noir, der kan være lidt til den "vilde" side.






6 stjerner og Testvinder i JyllandsPosten (årgang 2017)


Fyldig, rund, elegant; virkelig bund i tingene. Noter af let stødt æble, orange, eksotisk frugt. Let cremet udtryk. Udpræget elegant med kalkede noter og imponerende længde. Suverænt køb.





Lavet på ren Pinot Noir fra lieut dits Come des Tallants - en sydvendt mark på under 1 ha beliggende i Polisot og med en jordbund med fossilrig mergel. Gæret naturligt, modnet på stål og har ligget minimum fire år på gærresterne fra flaskegæringen. Flasket uden dosage.


Ekspressiv og robust Champagne med noter af lilje, grape, friske bær og kalk. Mineralitet og citrus dominerer i første omgang smagen mens der i eftersmagen kommer noter af bær, karamel og svampe.


Kan selvfølgelig bruges som aperitif men er bedst sammen med mad - kraftigere retter med fisk, til kylling  - perfekt til oste.




Biodynamisk renhed fra det sydlige Champagne




Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.


Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til selection massale - dvs. at man tager stiklinger af sine bedste planter til nyplantning. Pga. Roberts arbejde med marker og tilplantning at Piollot i dag har adgang til druer fra gamle stokke - over halvdelen af ejendommens vinstokke er mere end 40 år gamle.


Fra 2009 blev markerne konverteret til økologi hvilket var gennemført i 2014. I 2020 er Piollot fuldt biodynamisk certificeret, ligesom Rolands kones champagnehus Dominique Moreau.


Vinene er gæret naturligt og overvejende lagret på stål samt en smule gamle fade. Alle vine gennemgår fuld malo inden flaskegæring og flaskelagring og så har man valgt en lidt alternativ og meget terroirpræget tilgang til at lave Champagne. Ud over en basis-Champagne - Cuvée de Reserve - er udvalget præget af enkeltmarks-Champagner, der også hver især er lavet af en enkelt druesort. Stilen er ren men ekspressiv - det er Champagner med et meget personligt udtryk.


I særligt gode Pinot Noir-år laves der en Pinot Noir, der kan være lidt til den "vilde" side.


DKK  425,00
Fra DKK  300,00
Spar DKK  125,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  425,00
Pris pr. stk v/2 stk.  DKK  300,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser




6 stjerner og Testvinder i JyllandsPosten (årgang 2017)


Fyldig, rund, elegant; virkelig bund i tingene. Noter af let stødt æble, orange, eksotisk frugt. Let cremet udtryk. Udpræget elegant med kalkede noter og imponerende længde. Suverænt køb.





Lavet på ren Pinot Noir fra lieut dits Come des Tallants - en sydvendt mark på under 1 ha beliggende i Polisot og med en jordbund med fossilrig mergel. Gæret naturligt, modnet på stål og har ligget minimum fire år på gærresterne fra flaskegæringen. Flasket uden dosage.


Ekspressiv og robust Champagne med noter af lilje, grape, friske bær og kalk. Mineralitet og citrus dominerer i første omgang smagen mens der i eftersmagen kommer noter af bær, karamel og svampe.


Kan selvfølgelig bruges som aperitif men er bedst sammen med mad - kraftigere retter med fisk, til kylling  - perfekt til oste.




Biodynamisk renhed fra det sydlige Champagne




Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.


Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til selection massale - dvs. at man tager stiklinger af sine bedste planter til nyplantning. Pga. Roberts arbejde med marker og tilplantning at Piollot i dag har adgang til druer fra gamle stokke - over halvdelen af ejendommens vinstokke er mere end 40 år gamle.


Fra 2009 blev markerne konverteret til økologi hvilket var gennemført i 2014. I 2020 er Piollot fuldt biodynamisk certificeret, ligesom Rolands kones champagnehus Dominique Moreau.


Vinene er gæret naturligt og overvejende lagret på stål samt en smule gamle fade. Alle vine gennemgår fuld malo inden flaskegæring og flaskelagring og så har man valgt en lidt alternativ og meget terroirpræget tilgang til at lave Champagne. Ud over en basis-Champagne - Cuvée de Reserve - er udvalget præget af enkeltmarks-Champagner, der også hver især er lavet af en enkelt druesort. Stilen er ren men ekspressiv - det er Champagner med et meget personligt udtryk.


I særligt gode Pinot Noir-år laves der en Pinot Noir, der kan være lidt til den "vilde" side.


Alkohol 12%
Type Champagne/Mousserende
Land Frankrig
Område Champagne
Årgang 2017
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Skaldyr, Sushi, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ